Vozila američkog brenda Peugeot nisu zvanično predstavljena u Americi u poslednje tri decenije. Pisali smo o tome i analizirali šanse u pogledu eventualnog uspeha Gala u vezi s mogućim povratkom na tržište preko bare, gde su počeli s poslovanjem još 1958. godine. Kao što rekosmo, povukli su se odatle 1991. nako što su distributeri isprodavali preostale zalihe Peugeota 405.

Potrebno je primetiti da se tražnja za automobilima marke Peugeot stalno držala na niskom nivou, uz opasku da je najbolja godina bila 1984. kada su kupci pazarili preko 20 hiljada primeraka. Poređenja radi, u poslednjoj godini nastupa na američkom tržištu, Francuzi su isporučili samo 3.555 primeraka, a da stvar bude još više crna, taj rezultat je bio grđi od onog zabeleženog godinu dana ranije za samo 16,6%.

S druge strane, Peugeotu je išlo osetno bolje na ostalim teritorijama u tom periodu. Tako je ova marka isporučila više od milion vozila te 1991. godine, što je opet bilo za 6% manje od uporedne godine. Jedan od razloga za loše američke rezultate je svakako i loša, tačnije ograničena dilerska mreža, kao i zastrašujuća lokalna, pa onda i japanska konkurencija. Kao rezultat svih faktora, Francuzi su morali da pokupe svoje krpice i isele se s tog tržišta.

Kasnije je pitanje eventualnog povratka otvarano više puta, a na tu temu je govorio i tadašnji predsednik PSA grupacije Karlos Tavarez krajem 2016. Prema prognozama koje je tada izneo, težnja se ogledala u povratku na prekookeansku teritoriju početkom 2023. godine. Priča je ponovo vaskrsla sredinom 2019. kada je plan već postojao za novi pokušaj 2026.

Aktuelizaciji se pristupilo nedavno, nakon što se dogodio epski merdžer (izraz koji u slengu reprezentuje spajanje dve kompanije) u kom je nastao Stellantis, na čijem čelu je opet preduzmljivi i bistri Portugalac Tavarez.

U prvi mah se učinilo da je spajanje u liniji s nameravanim povratkom Peugeota na američko tržište, sve nadajući se da će dilerska mreža Jeepa i Rama, na primer, biti korišćene za ponudu francuskih četvorotočkaša. Međutim, sve ovo je sada stvar prošlosti jer je čelnik Stellantisa, Tavarez koji se ranije zalagao za izvoz Peugeota u Ameriku, rekao da se od plana odustaje. Prema onom što piše Car and Driver, tema se neće ni vraćati na dnevni red sednica Upravnog odbora, barem ne u skoro vreme.

Tavarez sada vidi šansu Stellantisa u jačanju marki koje već uživaju odličan ugled u Sjedinjenim Državama. Ovo će se možda i ispostaviti spanosnim zaokretom za mučni Chrysler, koga je baš Portugalac označio jednim od tri istorijska stupa novog džina. Preostala dva su naravno Fiat i Peugeot.

Sada se Chrysler nalazi na velikim mukama a prodaja je u defanzivi još od 2016. Tokom 2020. su američki dileri ove marke prodali samo 110.464 vozila, što je za 13% skromniji rezultat od lanjskog. Nije ni čudo, kompanija prodaje samo sledeće modele Pacifica, Voyager i 300. Tomasović ih je testirao u prošlosti.

Za kraj da dodamo da je sunovrat prodaje počeo s napuštanjem, povlačenjem modela Chrysler 200.

AutoRepublika