Aktuelna generacija Serije 7 nosi oznake G11 / G12 i predstavljena je publici 2015. godine. Počev od prošle godine, kupcima se nudi restilizovana verzija koja je poprilično revidirana u smislu spoljnog izgleda. Iako su utisci o dizajnu eksterijera osvežene limuzine podeljeni, nama se značajno više dopala od varijante pre restilizacije.

Svejedno, kako rekosmo, Bavarci su odmakli u postupku razvoja dike i ponosa kompanije, a sve najave idu ka tome da će novitet biti iznenađujućeg izgleda. Do sada su fotografi uspeli da ovekoveče samo teško maskirane primerke, pa opet su vidljive neke karakteristične pojedinosti na vozilima.

Prva stvar koja privlači pažnju se odnosi na značajno niže postavljene farove vozila. Najverovatnije je da će oni biti dvodelni, a da će jedinice na „drugom spratu“ biti sačinjene od tananih LED traka, postavljenih na ivici poklopca motora. Što se tiče maske hladnjaka, čini se da će se BMW malo povući u odnosu na ideju implementacije što većih bubrega, pa će oni biti – em manji – em niže locirani.

Pored ovih drastičnih izmena, očekuje se da će sedan pretrpeti promene i u proporcijama. Mnogima će se učiniti kao zdepast automobil, a prednji prepust će biti duži. Oblik spoljne lajsne visokog sjaja biće preoblikovana takođe, a sve zbog drugačijeg ugla pod kojim je postavljen Hofmesterov luk, na koji način će novajlija podsetiti na slavne pretke iz generacija E32 i E38.

Bočne strane Serije 7 će obeležiti reljefne linije koje se protežu od prednjih do zadnjih svetlosnih grupacija. Ispod najviše postavljene linije na boku, stilisti su postavili ručke za otvaranje vrata, a one će biti u istom stilu koji je viđen na električnom krosoveru iX. Ovde treba staviti znak pitanja jer je nepoznanica hoće li baš takvo rešenje naći primenu samo kod modela i7 (električna Serija 7) ili i kod konvencionalne „Sedmice“.

Zadnji kraj buduće limuzinske perjanice marke je još uvek uronjen pod debelim slojem kamuflažnih folija, pa se jedina vidna promena ogleda u tome da je mesto za registarske tablice sada postavljen na branik. Međutim, sasvim je izvesno da će sedan dobiti i preoblikovane signalne grupe i na ovom kraju vozila, a treba očekivati neko hibridno rešenje koje bi segmente stila ukralo sa krosovera X6 ali i spomenutog modela iX.

Najinteresantnija novina u tehničkom smislu će biti ta koja podrazumeva predstavljanje čisto električne modifikacije koja će poneti indeks i7. Očekuje se da tu zver pokreće duet elektromotora čija bi snaga bila na nivou od 536 „grla“, uz anticipiranu autonomiju od solidnih 500 kilometara. Takva „Sedmica“ bi koristila pogon na obe osovine.

Informisani očekuju debi novog takmaca iz Minhena, tamo negde tokom 2022. godine.

AutoRepublika