1. Home
  2. Video
  3. Honda e veoma dobra na testu sjevernog jelena i izvrsna na veleslalomu
Honda e veoma dobra na testu sjevernog jelena i izvrsna na veleslalomu
2

Honda e veoma dobra na testu sjevernog jelena i izvrsna na veleslalomu

207
2
Podelite sa prijateljima:

Minijaturna električna Honda e se našla u rukama kolega iz testnog centra km77 u Španiji. Test sjevernog jelena je „položila“ uz brzinu kretanja od 75 km/h, dok brži prolazak nije bio moguć zbog nedostatka fizičkog trenja sa asfaltom, za šta su zaslužni relativno uski pneumatici.

Kada je došao red na veleslalom Honda e je tu bila fenomenalna. Iako je, po riječima test vozača, upravljanje veoma meko, što vožnju čini „tromom“. Ali, i pored toga, ova gradska zujalica je bukvalno „protutnjala“ između čunjeva. Bez ikakvog proklizavanja ili zanošenja i što je najvažnije, bez smanjenja brzine kretanja tokom čitavog testa, a to se može prepisati niskom centru gravitacije.

Kada uzmemo u obzir da je ovaj automobil namijenjen za krstarenje kroz gradske uske ulice, gdje bi prosjek brzine bio veoma nizak, Honda e je ova dva testa završila sa najvišim ocenama i za svaku je preporuku, najmanje što se vozne dinamike tiče.

Pogledajte video reportažu.

AutoRepublika

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Sajt se zove 77, dakle da prodje test mora da bude dobra na 77 a ne 75.

J4ZZ3R

Po dizajnu, Honda e mi je maltene automobil godine, ali meni bi bas bila fora da je Honda kao i Pezo ponudila i termalnu i elektricnižu varijantu.

Ovako Honda e je auto za samce, tj cool bracne parove bez dece ili treci automovil u porodici za porodicu sa odraslom decom.

Bas visoka cena i bas mikro prtljaznik su nesto sto ce odvratiti veliki broj pragmaticnih kupaca.

Ja bih je licno rado kupio, koliko god bila neracionalna kupovina, ali naravno, pre u termalnoj nego elektro varijant