1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Taycan Cross Turismo stiže kasnije nego što je planirano
Porsche Taycan Cross Turismo stiže kasnije nego što je planirano
0

Porsche Taycan Cross Turismo stiže kasnije nego što je planirano

112
0
Podelite sa prijateljima:

Velika potražnja za sedan verzijom prvog električnog automobila nemačke marke odlaže početak proizvodnje karavanskog izdanja. 

Šef Porschea, Oliver Blum, potvrdio je da je tokom pandemije korona virusa porastao broj narudžbina za standardni Taycan, te da će karavan biti plasiran početkom naredne godine, umesto krajem tekuće kako je inicijalno bilo planirano.

Ono što znamo na osnovu brojnih špijunskih fotgrafija u vezi Taycanom u Cross Turismo varijanti jeste da će izgledati drugačije od limuzine. Naravno, prednji deo vozila je gotovo isti, ali se razlike odnose na zadnji kraj. Uz to Cross Turismo ima i daleko veći klirens, pa je sposoban da se upusti i u blaže terenske avanture.

Što se tiče pogonskih sklopova, oni će biti isti kao i kod sedan verzije Taycana, a isto se očekuje i za baterije. Tako će Cross Turismo biti u stanju da koristi punjač od 800 V koji bi u teoriji trebalo da obezbedi punjenje baterija do 80% kapaciteta za manje od 15 minuta.

Premijeru ovog električnog karavana očekujemo u prvom kvartalu naredne godine.

AutoRepublika 

(112)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments