1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Cayenne Coupe dobija Urusov pogon i „GT“ oznaku
Porsche Cayenne Coupe dobija Urusov pogon i „GT“ oznaku
0

Porsche Cayenne Coupe dobija Urusov pogon i „GT“ oznaku

291
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko bude raspolagao Urusovom snagom, twin-turbo V8 u Porscheu će isporučivati 650 ks.

Marka iz Cufenhauzena je skinula veo s Cayenne Coupea pre oko tri meseca u standardnom i Turbo izdanju, ali dodatni derivati su na putu. „Plug-in“ hibridni pogon je planiran za „klasični“ Cayenne, uz perjanicu u vidu Turbo S E-Hybrida. Potonji će samim tim biti najsnažniji serijski SUV iz Volkswagen grupe, nadmašujući čak i Urus, s obzirom da ekvivalentna Panamera raspolaže s 680 konja.

Urusov pogon će mesto pronaći u GT verziji Cayenne Cupea i isporučivaće identičnu „konjicu“.

S obzirom na „GT“ sufiks, treba očekivati dodatne modifikacije u cilju ostvarivanja visokih performansi, mada je to svojevrsni antagonizam kada govorimo o glomaznom, teškom SUV modelu. Pored toga, spekuliše se da bi pored „GT“ mogla da se nađe neka brojka poput, tako da bismo mogli da dobijemo Cayenne Coupe GT5, jer su prethodne cifre zauzete, a Porsche je „GT5“ oznaku zaštitio 2015.

Dakle, pored snažnog motora treba očekivati izvesnu „dijetu“ i „zatezanje“ šasije i ogibljenja. Da podsetimo, najbrži SUV na Nirburgringu je trenutno Mercedes-AMG GLC 63 S sa 7 minuta, 49,369 sekundi.

AutoRepublika

 

(291)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments