1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes okončava proizvodnju C klase u Nemačkoj
Mercedes okončava proizvodnju C klase u Nemačkoj
0

Mercedes okončava proizvodnju C klase u Nemačkoj

445
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes C klase W205 broji svoje poslednje dane na proizvodnim trakama u Bremenu. 

W205 ušao je u proizvodnju 2014. godine, a poslednji primerci izaći će iz pogona u Bremenu krajem ove nedelje. U međuvremenu, ova fabrika već vrši pripreme za početak montaže nove generacije ovog modela W206.

Ipak, Mercedes ne okončava u potpunosti proizvodnju jednog od svojih bestselera. C klasa W205 će se i dalje sklapati u pogonu u Južnoafričkoj republici odakle će i dolaziti na evropsko tržište, a praviće se i u Kini za tamošnje kupce koji posebno vole varijantu sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Nemačka marka je u suštini prinuđena da zaustavi proizvodnju u Bremenu zbog neophodnih izmena i priprema za dolazak nove generacije koja će se takođe sklapati u ovoj fabrici. Poslednjih dana sve je više izveštaja na internetu i paparaco fotografija koje ukazuju na finalni deo testiranja nove iteracije C klase. Mercedes ističe da će do okončanja proizvodnje u Bremenu iz te fabrike doći više od 300.000 primeraka C klase W205.

Nova generacija C klase doneće i velike promene. Očekuje se da će ovaj sedan uzeti za inspiraciju novu S klasu, te da će u kabini biti ogromnih izmena u odnosu na aktuelno izdanje. Veliki ekran na centralnoj konzoli trebalo bi da donese prevagu naspram rivala u ovom segmentu.

Sedan varijanta nove C klase trebalo bi da se pojavi na tržištu u martu naredne godine, dok će karavan stići krajem 2020. Nova iteracija modela iz D segmenta nudiće široku paletu agregata uključujući benzinske i dizel motore, kao i plug-in hibride.

AutoRepublika 

(445)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments