1. Home
  2. Vesti
  3. Renault obustavio dalja ulaganja u nove dizel motore
Renault obustavio dalja ulaganja u nove dizel motore
4

Renault obustavio dalja ulaganja u nove dizel motore

293
4
Podelite sa prijateljima:

Francuski proizvođač neće stvoriti novi dizel agregat. 

Renault je počeo sa velikim procesom elektrifikacije gde više gotovo da nema prostora za tradicionalne pogonske jedinice koje za pogonsko gorivo koriste dizel. To je potvrdio i izvršni direktor francuske kompanije – Luka de Meo.

U razgovoru sa tamošnjim novinarima, De Meo je pojasnio stav Renaulta povodom dizel agregata. „Nećemo razvijati novi takav motor, sve investicije u takve projekte su obustavljene“, kazao je prvi čovek galskog brenda. On je dodao da to ne znači apsolutni kraj dizelaša za Renault. „Dokle god postoji prostor za usavršavanje postojećih motora mi ćemo ih unapređivati“, rekao je Luka de Meo.

U bližoj budućnosti, ulogu koju su nekada imali dizelaši u portfoliju Renaulta preuzeće hibridi, što oni klasični kao što je slučaj sa Cliom, tako i plug-in varijante kao kod Captura i Meganea. Pored toga, Renault planira ogromne investicije u razvoj novih EV modela koji će uskoro činiti okosnicu game tog proizvođača.

Iako je ne tako davno francuska marka imala u gami niz dizel pogonskih jedinica, danas gro ponude takvih agregata čine 1,5 dCi i 2,0 dCi. No i oni bi uskoro mogli da u potpunosti nestanu, jer nadolazeći Euro 7 standard definitivno neće biti blagonaklon prema ovakvim „prljavim“ motorima.

AutoRepublika 

(293)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Tužna vest

BB

Meni valja i stari 🙂

Renault Terminator

Postacemo mi ko nas Zoki Amerikanac…ima da trazimo po kojekavim odpadima stare SUS-ce i da ih restauriramo..al ne da ih vozimo za vikend kao Zoki,vec svaki dan😁

moron

Biče to na kraju – „daj šta daš“ 😊😊😊