1. Home
  2. Vesti
  3. Infiniti napušta Veliku Britaniju i povlači se sa tržišta Zapadne Evrope
Infiniti napušta Veliku Britaniju i povlači se sa tržišta Zapadne Evrope
0

Infiniti napušta Veliku Britaniju i povlači se sa tržišta Zapadne Evrope

379
0
Podelite sa prijateljima:

Mada se o ovome govori već nekih godinu dana, čelnici japanske marke potvrdili su odluku da Infiniti ode sa tržišta Zapadne Evrope, ali će na istoku kontinenta nastaviti sa svojim operacijama. 

Infiniti je u Evropi u problemima još otkako je stigao na Stari kontinent. Nisu uspeli da se nametnu kao realna alternativa nemačkoj trojci, te je i prodaja ostala na niskom nivou. Samo dva puta su uspeli da prebace 12.000 prodatih automobila u Evropi na godišnjem nivou. Primera radi, u SAD za godinu dana plasiraju više od 130.000 vozila.

Odluka Infinitija o odlasku iz Zapadne Evrope gleda se kroz širu prizmu. Vlasnik Infinitija, Nissan, više puta do sada pretio je javno da će napustiti Veliku Britaniju i svoju fabriku u toj zemlji, ako se ne potpiše sporazum o slobodnoj trgovini sa EU. Kako problemi bregzita nisu ni izbliza rešeni, Nissan je prvo saopštio da fabrici u Sanderlendu neće dodeliti proizvodnju X-Traila, a sada stiže informacija da se ukida i proizvodnja modela Infiniti Q30 i QX30 u istom ovom pogonu.

Infiniti je saopštio da će ostati prisutan na tržištu Istočne Evrope. Osim toga, planiraju da pojačaju svoje prisustvo u SAD i Kini. U skladu sa opštim trendom u industriji, i japanska marka potvrdila je da će napustiti dizel motore, kao i da će cela gama biti elektrifikovana od 2021. godine.

AutoRepublika 

 

(379)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments