1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Na prodaju Mercedes CL600 Lorinser nekada u vlasništvu Majkla Džordana
Na prodaju Mercedes CL600 Lorinser nekada u vlasništvu Majkla Džordana

Na prodaju Mercedes CL600 Lorinser nekada u vlasništvu Majkla Džordana

13.70K
3
Podelite sa prijateljima:

Ako ste ikada gledati dokumentarac „Zadnji ples“ (The Last Dance), onda ste sigurno već vidjeli ovaj automobil. U ovom filmu o legendarnom košarkašu Čikago Bulsa Majklu Džordanu, pojavljuje se veći broj automobila koje on poseduje i vozi. Nakon što je otvorio bejzbol utakmicu iz MLB šampionata, bacajući prvu loptu, kada su krenule glasine o njegovom penzionisanju, Džordan je ušao u Mercedes CL600 Lorinser iz 1996. godine. Baš ovaj automobil se prodaje na platformi „Beverly Hills Car Club“.

Kao što i ime automobila naglašava, modifikovan je od strane legendarne tjuning kuće Lorinser. U listu modifikacija spadaju gotovo svi plastični elementi eksterijera, felne i završeci izduvnog sistema. Uz automobil dolazi i dokument koji dokazuje da je Majkl bio vlasnik ovog vozila. Cijena, kao i kilometraža automobila, nije javno postavljena, te se za te informacije mora kontaktirati prodavac.

Ovaj kupe Mercedes serije C140, uz njegovog „rođenog brata“ limuzinu W140, često u internet polemikama važi za takozvani „Zadnji pravi Mercedes“, jer kao, gotovo svaki Mercedes prije njega, budžet za inžinjere i dizajnere je bio praktično neograničen.

Kada je predstavljen javnosti 1991. godine, ovaj automobil je tehnološki bio daleko ispred svog vremena. Neke stavke standardne, kao i dodatne opreme su, dvostruko glazirani prozori koji su enterijer ovog automobila pretvorili u gluvu sobu, parking senzori, GPS, meko zatvaranje vrata i gepeka, gdje je dovoljno da prislonite vrata, a vakum sistem ih privuče i potpuno zatvori.

Tu su takođe i ksenonska svijetla, memorija sjedišta, električno podešavanje položaja upravljača, digitalna klima. Osim tehnologije, ovaj automobil je bio ogroman iskorak i kada je bezbjednost putnika u pitanju, kao jedan od prvih automobila sa bočno postavljenim vazdušnim jastucima, a karakteristike gužvanja šasije prilikom sudara se često poistovjećuju čak sa današnjim standardima.

Mercedesova serija W140 je takođe imala i Mercedesov prvi V12 agregat, koji se nalazi u Majklovom primerku modela CL600. Ovaj atmosferski V12 agregat, kodne oznake M120, sa svojih 6000 kubika, u svojoj standardnoj verziji razvija nešto ispod 400 konjskih snaga. Kasnije su naravno došle i AMG prerade na zapreminu od 7.3, što je ujedno i motor koji je Horacio Pagani ugradio u svoj prvi automobil, Pagani Zonda V12.

AutoRepublika

(13700)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

MB kupe to je klasa!

Yankee

Koliko je lep izvana toliko je ruzan i jednostavan unutra.

D_C

Bruno Sacco, jos jedan lenj dizajner, kao oni iz VW grupe. To sto se nasao na listi 25 najboljih dizajnera dvadesetog veka i sto je pobedio u anketi britanskog Car magazine u kojoj su 40 istaknutih dizajnera iz branse birali najboljeg izmedju sebe, to sve nema veze. Zapravo, Italian koji je vodio kompletan Mercedesov dizajn tokom cetvrt veka je sa svojim konceptima ‘horizontal homogeneity’ i ‘vertical affinity’ glavni krivac svega sto danas (ne) radi nemacka automobilska industrija. Cisto za info, on je sa ‘horizontal homogeneity’ prvi propovedao da svi modeli u gami moraju da govore zajednickim jezikom (kao npr W201-W124-W126)… Pročitaj više »