1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Kad supersedan postane još više super – ABT Audi S8 (GALERIJA)
Kad supersedan postane još više super – ABT Audi S8 (GALERIJA)
0

Kad supersedan postane još više super – ABT Audi S8 (GALERIJA)

1.07K
0
Podelite sa prijateljima:

Konverzije koje vrši nemačka tjuning kuća ABT izazivaju prijatne emocije kod svakog istinskog ljubitelja automobilizma, no njihovo novo izdanje modela S8 je posebno uzbudljivo. 

Naravno, fokus je stavljen na performanse. Standardni S8 raspolaže sa potentnim 4,0-litarskim twin-turbo V8 motorom koji nudi 571 ks. To je dovoljno za odlično ubrzanje do 100 km/h za 3,8 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 250 km/h.

ABT je ipak perfromanse podigao na viši nivom rekonfiguracijom centralne kompjuterske jedinice, te njihov model sada nudi vrtoglavih 700 ks! Što se tiče performansi i one su na višem nivou, te tjunirani S8 stiže do „stotke“ za svega 3,4 sekunde, dok maksimalna brzina (ukoliko poseduje keramičke kočnice) se uvećava na 270 km/h. Sjajne brojke, pogotovo ako se uzme u obzir da ovaj automobil ima masu od 2,3 tone!

Što se tiče vizuelnih promena, može se reći da je ABT ionako atraktivni S8 učinio još dopadljivijim. Kada je reč o eksterijeru, jedna od izmena koje se najlakše primete jeste novi zadnji spojler od ugljeničnih vlakana. ABT je ponudio i više varijanti petokrakih točkova od prečnika 20 ili 21 inč.

Unutar vozila nije bilo velikih promena, osim što se logo „ABT“ može naći na više mesta u kabini.

AutoRepublika 

(1067)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments