1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Novi Sprinter pretvoren u sportski automobil
Novi Sprinter pretvoren u sportski automobil

Novi Sprinter pretvoren u sportski automobil

455
1
Podelite sa prijateljima:

Nemačka kompanija Vansports je do nedavno bila poznata po preradama lakih komercijalnih vozila iz game marke Mercedes-Benz. Tu pre svega mislimo na modele Citan i Vito. Međutim, sada su javnosti predstavili transformisani Sprinter, i to ne samo sa dizajnerskog, već i sa tehničkog aspekta.

Spoljašnost tjuniranog Sprintera se prepoznaje po modifikovanim odbojnicima, “suknjici” koja okružuje vozilo, kao i upečatljivim felnama, u čijem izboru svakako mogu da učestvuju budući vlasnici.

Glavnina izmena enterijera novog Sprintera se odnosi na montažu četiri putnička sedišta uz prikladan sto između njih. Na donjoj fotografiji je prikazana verzija enterijera koju krasi pristupačnija cena, dok je upotreba plemenitijih varijanti, pitanje eventualne odluke naručioca.  Po želji kupca, moguće su i druge opcije uređenja unutrašnjosti vozila. Na primer, verzija koja je predviđena za prevoz robe, može biti preuređena na način da se obezbedi siguran transport motocikala ili bilo čega sličnog.

Interesantno je pomenuti da tjunerska kuća Vansports takođe nudi mogućnost čip tjuninga originalnih pogonskih grupa Sprintera, čime se može dobiti dodatnih do 30 konjskih snaga. Moguće je modifikovati i sistem za odvod izduvnih gasova, kako bi se dobio zvuk koji se može opisati kao sportski orijentisan. Nasuprot tome, unapređenja koja su učinjena u pogledu šasije, doprinose višim nivoima komfora, a u liniji sa tim je i primena sistema vazdušnog oslanjanja na zadnjoj osovini.

Iz nemačke kompanije poručuju da su sposobni da modifikuju bilo koju verziju Sprintera, nezavisno od karoserijske konfiguracije ili od opcije pogona. Kada govorimo o troškovima, treba reći da sva unapređenja koja su predviđena za putničku verziju Sprintera, naručioca koštaju oko 28 hiljada evra. Naravno, povrh cene novog vozila, za koje se u Nemačkoj naplaćuje od 35 hiljada evra, pa naviše.

AutoRepublika

(455)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Jako, jako lepo. Dorade sa ukusom. Bez kičeraja.
Eto, ne mora vozilo nužno da ima (i) točkove od „22,5 cola“ da bi dobro izgledao.