1. Home
  2. Vesti
  3. Dizajneru izvornog Countacha se ne dopada nova varijanta
Dizajneru izvornog Countacha se ne dopada nova varijanta
1

Dizajneru izvornog Countacha se ne dopada nova varijanta

833
1
Podelite sa prijateljima:

Nisu svi oduševljeni Lamborghinijevim retro modelom, a najmanje Marselo Gandini, čovek koji je dizajnirao originalni Countach iz 1971. godine.

Gandini je za italijanske medije rekao da je znao za namere kompanije da stvori “novi” Countach, jer su mu na proslavi 50. rođendana od “njegovog” modela uručili minijaturnu maketu noviteta. Već tada je znao da mu se automobil ne dopada.

“Svoj identitet gradio sam kao dizajner, pogotovo kada sam radio u Lamborghiniju. Svaki superautomobil morao je biti priča za sebe, inovativan, drugačiji od prethodnika. To je tražilo od mene hrabrost i to je glavna odlika moje karijere”, istakao je legendarni Marselo Gandini.

Prema njegovim rečima, nema ništa novo niti hrabro u aktuelnom Countachu. “Duh inovacije potpuno je odsutan kod ovog vozila”, iskreno je rekao čuveni dizajner. On je dodao i da je ponavljanje automobila iz prošlosti u potpunosti suprotno od srži njegovog dizajna.

Novi Countach je naišao na pomešane reakcije publike, mada nam se čini da je više onih pozitivnih. Lamborghini planira da proizvede svega 112 jedinica ovog modela koji je suštinski prepakovani Aventador.

Gandini je sigurno deo automobilskog miljea koji bi se mogao naći na „planini Olimp“. Osim njegovog rada za Lamborghini (gde je stvorio izgled Miure, Espade, Countacha, Jarame, Diabla), ovaj dizajner pobrinuo se za stil brojnih drugih modela – kao što su Alfa Romeo Montreal, Lancia Stratos, DeTomaso Pantera, Citroen BX…

Impresivna karijera, u najmanju ruku!

AutoRepublika 

(833)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ta prokleta intelektualna svojina …