1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Puma ST debituje 24. septembra
Ford Puma ST debituje 24. septembra
0

Ford Puma ST debituje 24. septembra

118
0
Podelite sa prijateljima:

Američka marka je potvrdila da će se premijera performantne varijante krosovera Puma odigrati 24. septembra. 

Mada je i dalje rano za neke ozbiljnije procene, čini se da je nova Puma pravi uspeh za Ford. U prilog tome govori i činjenica da se plasira „hot“ verzija sa oznakom ST, koja bi trebalo dodatno da uveća broj prodatih primeraka.

Kada je reč o izgledu, sigurno je da će Puma ST mnogo razlikovati od standardnog izdanja. Biće tu dodataka uobičajenih za ovakav tip vozila kao što su spojleri, difuzor, itd… Mada još uvek nije potvrđeno, gotovo je suludo da Ford upotrebi kod performantnog krosovera bilo koji agregat, sem onog koji se nalazi i u Fiesti ST.

U pitanju je turbo trocilindraš radne zapremine 1,5 litara koji isporučuje 200 konjskih snaga. Prevedeno u performanse, Puma ST trebalo bi da obavlja juriš do 100 km/h za manje od 7 sekundi.

Koliko je ovaj krosover zapravo bitan za Ford u Evropi može se videti i u tome što je ovo tek treći model američke marke na Starom kontinentu koji je dobio čast da poseduje i ST verziju. Pre Pume, u ST izdanju dolazili su samo modeli Fiesta i Focus.

Naš test standardnog modela Ford Puma možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments