1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari odlaže početak proizvodnje modela SF90 Stradale
Ferrari odlaže početak proizvodnje modela SF90 Stradale
0

Ferrari odlaže početak proizvodnje modela SF90 Stradale

329
0
Podelite sa prijateljima:

Ferrari je rešio da proizvodnja ovog modela počne kasnije ove godine, zbog pandemije virusa korona. 

Isprva bilo je predviđeno da Ferrari SF90 Stradale uđe u proces proizvodnje u prvoj polovini tekuće godine, sada se planovi menjaju, pa će sklapanje prvog hibrida Scuderije od LaFerrarija početi u narednih nekoliko meseci.

Italijanski brend potvrdio je da je razlog nedostatak delova za proizvodnju, odnosno poremećeni lanac snabdevanja usred zabrana putovanja i protoka robe preko granica. SF90 Stradale je posebno pogođen ovime jer poseduje više od 2.000 delova koje dostavljaju komponentaši.

Luis Kamileri, šef Ferrarija, kaže da je uveren da će proizvodnja hiperautomobila početi u poslednjem kvartalu ove godine. „SF90 Stradale će ući u proizvodnju na početku poslednjeg kvartala 2020. godine, no kako je lanac snabdevanja potpuno poremećen na globalnom nivou, očekujemo da se proces sklapanja vozila normalizuje tek naredne godine“, rekao je Kamileri.

Podsetimo, SF90 bi trebalo da bude najsnažniji serijski Ferrari do sada. Konjica dolazi iz 4,0-litarskog V8 turbo motora koji proizvodi 780 ks i 800 Nm, ali tu su sada i tri elektromotora napajanih litijum-jonskim baterijama, gde je jedan lociran na zadnjoj osovini, a dva napred. Oni dodaju još 220 konja u „jednačninu“, tako da krajnji zbir iznosi 1.000 ks!

SF90 je trebalo da predvodi početak elektrifikacije Ferrarija sa dolaskom niza novih hibridnih modela u narednih nekoliko godina, ostaje da se vidi da li će koronavirus poremetiti i ove planove italijanskog brenda.

AutoRepublika 

(329)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments