1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai lansirao Ioniq – podbrend za električne modele
Hyundai lansirao Ioniq – podbrend za električne modele
0

Hyundai lansirao Ioniq – podbrend za električne modele

113
0
Podelite sa prijateljima:

Do sada je Ioniq bio naziv Hyundaijevog alternativnog modela, a sada je mnogo više od toga. 

Južnokorejski proizvođač prati trend stvaranja podbrenda namenjenog isključivo EV modelima, te najavljuje da će gama Ioniqa inicijalno biti sačinjena od tri automobila. Portfolio bi trebalo da bude kompletiran do 2024. godine, a u ponudi će pored električnog SUV-a biti i serijska izdanja modela Prophecy i 45 koje smo do sada videli samo u konceptualnom ruhu.

Hyundai je najavio da i za označavanje Ioniq automobila koristi brojeve, i to parne za limuzine i heč verzije, dok će neparni biti rezervisani za SUV/krosover modele. Prvi Ioniqov četvorotočkaš biće označen sa brojem 5 i to će zapravo biti serijska varijanta koncepta 45. Ovaj automobil trebalo da stigne naredne godine, da bi 2022. usledio Ioniq 6, sportski sedan koji će inspiraciju crpiti iz veoma lepog koncepta Prophecy.

Za kraj, na tržište će 2024. godine Korejci će na tržište izbaciti veliki SUV – Ioniq 7. Svi navedeni modeli biće postavljeni na EGMP arhitekturi (Electric Global Modular Platform), koja će omogućiti veoma prostranu kabinu kod svih navedenih automobila.

Što se tiče aktuelnog vozila po nazivu Ioniq, Hyundai je potvrdio da on neće biti deo ove game, tako da je verovatno da će taj model ili dobiti naslednika kroz neki drugi automobil, ili da će nestati sa tržišta.

Osim toga, južnokorejska marka planira da do 2025. godine ukupno plasira 16 novih električnih automobila, te da uveća ovakvih modela na 500.000 jedinica godišnje. To je grubo rečeno više od 10% od broja prodatih Hyundaijevih automobila na globalnom nivou 2019. godine.

Naravno, neće svi nadolazeći EV modeli biti članovi Ioniq porodice.

AutoRepublika 

(113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments