1. Home
  2. Vesti
  3. General Motors planira dodatni gradski krosover
General Motors planira dodatni gradski krosover
0

General Motors planira dodatni gradski krosover

148
0
Podelite sa prijateljima:

Krosovera izgleda nikada dosta, što i nije iznenađenje kada se zna u kojoj popularnosti uživaju ovih dana. To se posebno može primetiti u Sjedinjenim Američkim Državama, a lista tradicionalnih limuzina se smanjuje svakog dana, dok broj krosovera raste. Takva situacija je i kod General Motorsa gde se, ako izuzmemo modele koji su pred gašenjem, automobilska ponuda zasniva na dva Chevroleta (Camaro i Corvette) i dva Cadillaca (CT4 i CT5).

Zameniti toliko veliki broj kupaca koji su u prošlosti vozili „normalne“ automobile svakako nije lagan posao, pa se najveći američki proizvođač trudio da ne propusti nijednu kategoriju među krosoverima, terencima i pikapima. Početkom godine u izložbeno-prodajne salone su počeli da stižu privi gradski krosoveri kompanije, koji su se prodavali kao Chevrolet Trailblazer i Buick Encore GX. Kako prenosi sajt GM Authority ponuda će uskoro biti još veća pošto će i GMC dobiti svoje izdanje.


GMC je najmanje poznata divizija General Motorsa, a posluje samo „preko bare“ i bavi se komercijalnim vozilima. Proizvođač cilja na neku prazninu između radničkih brendova kao što je Chevrolet i onih premijum pod Buick i Cadillac oznakama. Takva strategija očigledno daje rezultate, pošto je GMC prošle godine „Jenkijima“ isporučio čak 564.946 vozila i to uglavnom po premijum cenama.

O gradskom krosoveru se šuškalo već više od jedne decenije, to jest od Salona automobila u Detroitu kada je svetlost dana ugledao mali krosover pod oznakom Granite. Njega možete da vidite na priloženim slikama, a ono šta je propustila američka marka je kasnije nadoknadila Kia s modelom Soul.

Od tada se priča nekoliko puta pojavljivala u javnosti, ali bez značajnih dokaza koji bi podržali vest. Ipak, GM Authority kaže da je kompanija sada spremna da značajno odreši kesu na novitete, ali da bi se uštedelo na troškovima ipak će deliti platformu sa spomenutim modelima Trailblazer i Encore GX. To znači da će General Motors ponuditi i treći model gde će se plejada pogonskih sklopova zasnivati isključivo na turbobenzincima s tri cilindra.

Bez obzira koliko je spomenuta informacija istinita, gde ima dima definitivno ima i vatre. GMC je već pokazao da je spreman da proširi ponudu, pošto trenutno razvija električni pikap kamionet pod oznakom legendarnog brenda Hummer, pa nas tako još jedan model u ponudi sigurno neće iznenaditi.

AutoRepublika

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments