1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen ostaje uz naslednike Otomanskog carstva
Volkswagen ostaje uz naslednike Otomanskog carstva
1

Volkswagen ostaje uz naslednike Otomanskog carstva

1.28K
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen ne traga za alternativnom lokacijom dok nanovo razmatra planove za gradnjom nove fabrike u Turskoj, rekao je medijima šef proizvodnje kompanije Andreas Tostman.

„Pratimo razvoj događaja. Planovi vezani za Tursku su trenutno pauzirani, ali istovremeno, mi ne razmatramo niti jednu moguću alternativnu lokaciju,“ izjavio je Tostman.

Pored ovih reči koje su novinari čuli od visokog zvaničnika Volkswagena, jasno je da je dogovor na relaciji Putin-Erdogan, koji je postignut 23. oktobra značajno umanjio šanse da nemački konglomerat preinači svoju inicijalnu odluku da izmesti fabriku koju tek treba da izgradi, iz Turske na neku drugu lokaciju, preneo je portal romania-insider.com.

Bez obzira na to, verovatno kao sredstvo za prikupljanje gratis poličkih bambija, političari u regionu se utrkuju u saopštavanju koliko i kako državne imovine su ponudili prebogatom Volkswagenu kako bi ga privoleli da posluje u njihovoj zemlji.

Rumuni očito nisu čuli za srpskog predsednika koji je izjavio da će uvek dati više u odnosu na najbolje rangiranu ponudu, pa tako tvrde da je najprivlačnije uslove dostavila upravo njihova država. To je izjavila Paula Pirvanesku, državni sekretar u Ministarstvu poslovnog okruženja na Forumu automobilske industrije u Bukureštu, dodajući da će „konačna odluka biti doneta na višem nivou“, bez da bude uključeno ministarstvo ili investiciona agencija.

Sekretarka je naglasila još da je Rumunija jedna od najboljih država Evropske unije za ulaganja a posebno njen deo koji se odnosi na automobilsku industriju gde su sreću već pronašli Renault i Ford, uprkos problematičnoj putnoj infrastrukturi, gde je Svetski ekonomski forum ovu državu rangirao na samom evropskom začelju (uz Moldaviju i neprikosnovenog fenjeraša Ukrajinu).

U trku za jaram Volksagena, bili su, a verujemo da još uvek misle da su i dalje uključeni, pored Rumunije i Srbije, Bugarska i Hrvatska.

Čini se da je vreme da se prizna „poraz“ i da se radost bivstvovanja Volkswagenove fabrike na njihovoj teritoriji prepusti potomcima Otomanskog carstva.

AutoRepublika

(1276)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

pa šta hoćete vw se danas u autoindustriji ponaša kao i otoman carstvo u vreme sulejmana v, ipak vw je jedini potomak trećeg rajha