1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW X5 premijerno u Parizu?
Novi BMW X5 premijerno u Parizu?
0

Novi BMW X5 premijerno u Parizu?

310
0
Podelite sa prijateljima:

Šef BMW grupe, Harold Kruger, najavio da će nova generacija modela BMW X5 pojaviti se kasnije u toku 2018. godine.

Mediji nagađaju da će se premijera najverovatnije dogoditi na Salonu automobila u Parizu, dok sam Kruger 2018. godinu označava kao „SUV doba“ za BMW.

BMW će se za novu generaciju X5 odlučiti za slične izmene kakve su se već dogodile u manjim SUV modelima ove marke – X3 i  X4. Nadolazeći X5 biće postavljen na CLAR platformu. Što se tiče dizajna, verovatno će se nastaviti stilski pravac koji je zauzet sa novim X3, dok će unutar vozila doći do transplanta novog upravljača, kao i nove digitalne instrumentalne table.

Što se tiče pogonskih jedinica očekuje se paleta turbo motora od četiri do osam cilindara u različitim konfiguracijama. Gotovo je izvesno da će biti dostupna i plug-in verzija. Peformantna varijanta X5 M  koristiće motor iz novog M5, a u pitanju je 4,4-litarski twin-turbo V8 agregat snage 441 kW uz 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Novi X5 proizvodiće se u BMW-ovom pogonu u Spartanburgu u SAD, a Bavarci razmatraju i ostale lokacije kao sekundarne fabrike.

(310)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments