1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ford Bronco stiže u Evropu sledećeg proleća
Ford Bronco stiže u Evropu sledećeg proleća
2

Ford Bronco stiže u Evropu sledećeg proleća

198
2
Podelite sa prijateljima:

Ford ima novu strategiju za evropsko tržište – plavi oval će promovisati američke vrednosti na Starom kontinentu, ciljajući grupu kupaca koja traži više avanturističkih proizvoda. Kao deo ovog novog plana, Ford će lansirati Bronco na odabranim evropskim tržištima u proleće sledeće godine. On će se pridružiti Mustangu i Exploreru kao proizvodima dizajniranim za tržište Severne Amerike, ali prilagođenim i Evropi.

Automotive News (AN) izveštava da će terenski automobil na evropsko tržište stići sa izborom od dva pogonska agregata. Broncov 2,3-litarski četvorocilindrični Ecoboost služiće kao osnovni motor, verovatno će nuditi blizu 305 konjskih snaga (224 kW).

Jači pogonski motor biće 2,7-litarski V6 turbo benzinac sa snagom od oko 335 „konja“ (246 kW). Čini se da se 3,0-litarski twin-turbo dostupan u Sjedinjenim Državama neće prodavati u Evropi, verovatno zbog strožih standarda za emisiju izduvnih gasova.

AN kaže da će Ford prodavati Bronco kao proizvod s halo efektom (izraz za favorizovanje potrošača prema liniji proizvoda zbog pozitivnih iskustava sa drugim proizvodima ) ali ne znamo da li to znači da će biti pozicioniran iznad Explorera u Evropi, koji je trenutno najskuplji proizvod ove marke na kontinentu.

Prema ranim informacijama, Bronco će imati početnu cenu od oko 60.000 evra u Nemačkoj, što odgovara oko 63.270 dolara po trenutnom kursu. Poređenja radi, osnovni model sa dvoja vrata u SAD počinje od 32.295 dolara.

Iako definitivno nije tipičan mejnstrim proizvod, posebno po evropskim standardima, Bronco će se suočiti sa oštrom konkurencijom u vidu Jeepa Wranglera i Land Rovera Defendera. Ova tri modela su očigledno veoma različita, ali uglavnom igraju u istoj ligi hardcore off-roadera sa svakodnevnom upotrebljivošću. Ineos Grenadier je takođe potencijalni rival sa svojom konstrukcijom karoserije na šasiji, snažnim motorima iz BMW-a i starinskim dizajnom inspirisanim originalnim Defenderom.

Ford restrukturira svoje poslovanje u Evropi i već je počeo da ukida modele koji više neće biti potrebni prema novom planu. Mondeo više nije dostupan i Fiesta će uskoro biti zvanično povučena, zajedno sa minivanima S-Max i Galaxy. Nedavno je Ford obećao da će biti „američkiji“ u Evropi, verovatno nagoveštavajući još više modela sa američkim specifikacijama koji će stići u Evropu u narednim godinama.

AutoRepublika

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

treba i F150 da stigne

Renault Terminator

Proće kao i Mustang..tu i tamo neđe neki čuči na parkingu…kao što bi Renault prošao u Americi…na nivou statističke greške.