1. Home
  2. Vesti
  3. Smena na čelu dizajnerskog odeljenja Peugeota
Smena na čelu dizajnerskog odeljenja Peugeota
2

Smena na čelu dizajnerskog odeljenja Peugeota

458
2
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka ostala je bez direktora zaduženog za dizajn – Žila Vidala. 

Ostaje nejasno zašto je Vidal napustio Peugeot, jer nijedna od strana nije dala odgovor na to pitanje. Peugeot je kratko saopštio da će Vidala na mestu šef dizajna zameniti Matijas Hosan, koji je do sada bio zadužen za konceptualne modele francuskog brenda.

Odlazak dosadašnjeg šefa dizajna ostaje šokantan, jer se radi o čoveku koji je u potpunosti transformisao izgled automobila ove marke. Žil Vidal odgovoran je za stvaranje nove generacije modela 208 i 508, koji su verovatno i najatraktivniji automobili u svojim segmentima. Osim toga, Vidal je radio na dizajnu SUV game Peugeota – 2008, 3008 i 5008.

Sa njegovim dolaskom u kompaniju 2010. godine dolazi do stilskog zaokreta jer je ovaj dizajner forsirao nešto agresivniji izgled. Brojni eksperti veruju da je ovaj dizajnerski preokret bio jedan od razloga za sve veći prodajni uspeh Peugeota.

Naprasni odlazak Vidala ostaje još čudniji jer znamo da je radio za PSA grupaciju čak 24 godine. On je u ovu grupu stigao daleke 1996. godine, a prvo radno mesto bilo mu je na mestu dizajnera u Citroenu.

Vidala na poziciji šefa dizajna menja Matijas Hosan, čovek koji je odgovoran za nastanak fenomenalnog koncepta e-Legend. Osim toga, Hosan je učestvovao i u stvaranju modela 208 i 2008.

AutoRepublika 

(458)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Taman, da ako promene i dizajn instrument table za nešto ergonomski prihvatljivije.

Zoca

Pa naravno ,ode za boljom (zasluzenom)zaradom.