1. Home
  2. Vesti
  3. General Motors lansira novu marku u Australiji
General Motors lansira novu marku u Australiji
0

General Motors lansira novu marku u Australiji

328
0
Podelite sa prijateljima:

Poslovanje General Motorsa u Australiji je bilo predmet rasprave nekoliko puta tokom proteklih godina. Još tokom 2017. je zatvorena jedina fabrika brenda Holden, pa su većinski modeli kompanije bili oni od strane Opela, Chevroleta i GMC-a koji su isporučivani u salone pod oznakom ove australijske kompanije.

Takvi potezi nisu dali željene rezultate pa je američki gigant još u februaru najavio da će Holden biti ugašen do kraja godine, mada lokalni političari još uvek pokušavaju da spreče tako nešto. Ali, to nikako ne znači da će se „Jenkiji“ u potpunosti ignorisati tržište u zemlji „kengura“, pa kako prenosi sajt „GM Authority“, kompanija će nastaviti da prodaje neke specifične modele.

Chevrolet Silverado

Za to će se pobrinuti divizija kompanije koja posluje pod imenom GM Special Vehicle (GMSV), a Amerikanci su nedavno zaštitili ovo ime i prvi modeli se očekuju naredne godine. Vest je potvrdio i australijski sajt „Car Expert“ koji u svom navodu kaže da će se ponuda zasnivati na Chevroletovom sportisti Camaru i pikap kamionetu Silverado.

U igri je navodno i nova generacija modela Corvette C8 za koju je američki proizvođač vozila već potvrdio da će postojati sa volanom na desnoj strani, što je u skladu sa organizacijom saobraćaja u državi o kojoj pričamo u ovom izveštaju. Australijsko tržište je relativno malo pa su svi pretpostavljali da će takva verzija Chervorleta Corvette biti namenjena Velikoj Britaniji, ali gde ima dima sigurno ima i vatre.

GMSV je i ranije poslovao kao samostalna firma i bavio se uvozom američkih modela koje Holden nije direktno prodavao, ali je fokus bio prema terencima kao što su Tahoe i Suburban. Nepoznato je kako su stari i novi GMSV povezani, a po onome što vidimo da pišu mediji, ponuda neće biti limitirana samo na spomenute modele već na bilo koji Chevrolet, Buick, GMC i Cadillac sa američkog tržišta. GMSV je u stanju da godišnje uveze do 10.000 jedinica.

Chevrolet Tahoe

Naravno, za sada je sve jedna velika pusta želja pošto će General Motors imati velike probleme ukoliko bude tužen od strane Holdenovih prodajnih salona, to jest ovlašćenih distributera. Naime, njih 203 planira da tuži Amerikance pošto su jako nezadovoljni sa finansijskom nadoknadom ponuđenom od strane proizvođača, kako bi bili „adekvatno“ kompenzovani za neizbežno zatvoranje maloprodajnih objekata, pa traže 6.110 dolara po prodatom vozilom u poslednje tri godine, dok General Motors nudi oko četiri puta nižu cifru.

Bilo kako bilo, više informacija će sigurno biti poznato narednih meseci …

AutoRepublika

(328)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments