1. Home
  2. Vesti
  3. Ekskluzivni Rolls-Royce na patentnim crtežima
Ekskluzivni Rolls-Royce na patentnim crtežima
0

Ekskluzivni Rolls-Royce na patentnim crtežima

152
0
Podelite sa prijateljima:

Slike neobičnog primerka, očito iz game marke Rolls-Royce, pojavile su se u bazi podataka brazilskog ekvivalenta Zavoda za zaštitu intelektualne svojine. Očigledno je da se radi o proizvodu specijalnog odeljenja koje se angažuje kako bi razvilo i predstavilo ekskluzivne modele, osmišljene u skladu sa zasebnim, jedinstvenim dizajnerskim projektom i zahtevima nekog ultra bogatog klijenta.

Pre otprilike tri godine je prvi automobil tog tipa predstavljen javnosti, a radi se o kupeu Rolls-Royce Sweptail, inače zasnovanom na modelu Phantom. Karoserija Sweptaila je neobična, a resetovana je postavka i u enterijeru.

Rolls-Royce Sweptail (2017.)

Nažalost, od tada nismo baš imali prilike da vidimo niti jednu specijalno razvijenu, unikatnu verziju vozila britanske marke, ali to nikako ne znači da ovo odeljenje Rolls-Royca sedi besposleno. Veoma je verovatno da su kupci izrazili želju da ostanu anonimni, ili bolje reći da su zahtevali tajnovitost za ekskluzivan automobil u razvoju.

Shodno tome, postoji ozbiljna verovatnoća da nikada, čak ni na fotografijama, nećemo videti konačan proizvod s dvoja vrata, koji se našao na patentnim crtežima u Brazilu. To nas nimalo ne raduje, jer automobil na ovim skicama deluje zaista čudno i obećavajuće u smislu neponovljivosti.

Sudeći po odlikama okvira oko vetrobranskog stakla, i ovaj primerak je zasnovan na Phantomu prethodne generacije, koji poseduje samo jedan par vrata. Aktuelno pokolenje Phantoma nema, i neće ni posedovati niti jednu modifikaciju koja bi nudila vrata samo za vozača i suvozača.

Stil prednjeg kraja vozila je potpuno dosledan korporativnom stilu britanske marke pod kontrolom nemačke BMW grupe, ali su zato bokovi automobila sasvim originalni. Povrh toga, rebrasta površina na poklopcu prtljažnika bi mogla biti obložena skupocenim drvetom, verovatno tikovinom, na koji način bi podsetila na materijale koje viđamo na skupocenim jahtama i brodovima.

Uzgred budi rečeno, negde tokom proleća 2018. godine, BMW je registrovao, zaštitio naziv „Boat Tail“ , Veoma je verovatno da se tu radi baš o ovom vozilu, jer na verodostojan način asocira kako na ranije predstavljeni Sweptail, tako još i više na pomenutu luksuznu jahtu na točkovima, iz prethodnog pasusa.

U svakom slučaju, još uvek nije dostupna niti jedna informacija o ovom unikatnom proizvodu s Ostrva.

AutoRepublika

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments