1. Home
  2. Vesti
  3. Audi zbog softverskih problema kasni sa prvim električnim krosoverom
Audi zbog softverskih problema kasni sa prvim električnim krosoverom
2

Audi zbog softverskih problema kasni sa prvim električnim krosoverom

177
2
Podelite sa prijateljima:

Prvi električni krosover marke Audi zakasniće četiri nedelje, u pohodu na prodajne salone, u odnosu na prvobitne planove kompanije. Razlog kašnjenja se ogleda u problemu u razvoju softverskih rešenja, zaključuje se iz saopštenja za javnost koje je danas izdala nemačka luksuzna marka.

Portparol kompanije je izjavio da će krosover srednje veličine Audi e-tron okasniti sa tržišnim nastupom zbog potrebe pribavljanja dodatnih pojašnjenja od strane regulatornih tela za deo softvera koji je u toku razvojnog procesa modifikovan.

Audi je najavio početak prodajne ofanzive novog SUV-a, na premijeri održanoj u kalifornijskom gradu San Francisko tokom prethodnog meseca. Lansiranje krosovera se tumači kao napor usmeren ka promociji luksuznih električnih vozila i kao namera proizvođača da “ukrade” deo kupaca koji se opredeljuju za četvorotočkaše marke Tesla, čije je sedište takođe u Kaliforniji, koja očito nije izabrana slučajno za mesto održavanja svetskog predstavljanja e-trona.

Vest o kašnjenju početka prodaje modela e-tron je prvi objavio nemački Bild am Sonntag, pozivajući se na izvore iz kompanije. Međutim, nemački medij je najavio višemesečno kašnjenje, što je očigledna razlika u odnosu na saopštenje za javnost koje je izdala sama kompanija Audi AG.

Pored toga, Bild je objavio da se Audi nalazi u pat poziciji u vezi sa pregovorima o cenama, koji se vode sa korejskim snabdevačem za baterijske jedinice za električna vozila, kompanijom LG Chem. Naime, zbog jake tražnje, Korejci su zahtevali povećanje cena za oko 10%.

LG Chem je izabrani dobavljač baterija za Audi, Volkswagen i Daimler, a zvaničnik ove kompanije je odbio da komentariše prezentovane navode, pozivajući se na poverljivost odnosa sa svojim klijentom.

Istovremeno, ni portparol kompanije Audi nije želeo da iznosi bilo kakve dodatne pojedinosti u vezi sa pregovorima o cenama, koji se vode sa korejskim partnerom.

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

Sto ne volim da cujem za te „softverske probleme“
Sutra kada se omasove elektro ili samovozeci automobili,u slucaju saobracajke hoce li programer ici u zatvor ili vozac (mozda cak i putnik) zbog greske u softveru. ??

moron

Te proklete baterije sve skuplje i skuplje …