1. Home
  2. Vesti
  3. Stravična nesreća u Italiji – urušio se vijadukt visok 100 metara (VIDEO)
Stravična nesreća u Italiji – urušio se vijadukt visok 100 metara (VIDEO)
3

Stravična nesreća u Italiji – urušio se vijadukt visok 100 metara (VIDEO)

1.41K
3
Podelite sa prijateljima:

Italijanski Corriere della Sera je pre nekih pola časa izvestio da se na autoputu A10 kod Đenove srušio vijadukt. Po inicijalnim informacijama, ima dosta smrvljenih vozila u kojima je na desetine poginulih osoba.

Dotični vijadukt, „Morandi“, izgrađen je 1960. godine, a po saopštenjima italijanskih medija, razlog ove stravične nesreće je slaba konstrukcija, što je prosto neverovatno.

Po spasiocima koji su na licu mesta, ima dosta žrtva. Inače, vijadukt se urušio oko 11.30h pri jakim kišnim padavinama. Inače, „Morandi“ koji se nalzi iznad industrijske zone je visok oko 100 metara, tako da je teško da je iko preživeo ko se našao na njemu tokom rušenja.

Po očevicima, bilo je desetak vozila na vijaduktu, a po poslednjim informacijama, broj žrtva bi mogao dostići brojku od čak 300 osoba. Dvadeset smrtnih slučajeva je potvrđeno.

Uskoro sa novim informacijama.

(1406)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Auuu da se ovo ne daj Boze desilo u Srbiji…opozicija bi objesila Vucica na Terazijama.
Ali salu na stranu,imamo i mi jednu ovakvu potencijalnu katastrofu u najavi,nije vijadukt, ali je most,isto negdje godista kao ovaj sto se srusio.Pancevacki most.Nadam se da neko ko je odgovaran za bezbjednost/koriscenje/prohodnost Pancevackog mosta gleda ovu stravicnu tragediju u Italiji i da ce drasticno ubrzati visedeceniske planove da se Pancevacki most iz temelja kompletno remontuje/renovira,most se prosto raspada.

Zvezdan Božinović

Istog trenutka sam pomislio na Pančevački most kada sam čuo za ovu katastrofu… A Vučić ima devet života (i devet lica)…ali nijedan obraz 🙂

Mad Max

Ovo je most betonski kontinualac sa zategama, stare generacije. Uništio ga je vetar, jer se u vreme kada je projektovan na te stvari malo obraćalo pažnje i malo se znalo. Kolovoz je izuzetno vitak, i neotporan na dejstvo vetra. Ima u svetu vazdan primera rušenja ovakvih mostova od vetra. Mene čudi da nije obraćena pažnja na vitkost kolovoza, kada je rađena rekonstrukcija 2016 godine. Za to će neko da nadrlja.
Pančevac je drugo, čelična rešetka, iz rata – vojne inžinjerije konstrukciija, tako da ne brini o tome. Jete gadan im ružan, ali još neće u Dunav 🙂