1. Home
  2. Vesti
  3. BMW podneo zahtev za zaštitu naziva “Boat Tail”
BMW podneo zahtev za zaštitu naziva “Boat Tail”
0

BMW podneo zahtev za zaštitu naziva “Boat Tail”

3.62K
0
Podelite sa prijateljima:

Rolls-Royce je priredio svojevrsno iznenađenje za javnost na prošlogodišnjem skupu Concorso d’Eleganza Villa d’Este, kada je predstavio vozilo jedinstvenog dizajna, kreiranog od strane marke iz Gudvuda. Sweptail kako je nazvan, je automobil koji je dizajniran po striktnim uputstvima naručioca, a proizveden je zahvaljujući ljudima zaposlenim u kompaniji Rolls-Royce. Deluje da imamo još jednu sličnu kreaciju. Ovoga puta, verovatno je da će ona poneti naziv Boat Tail (krma – rep broda).

Zaista bi moglo i da se dogodi da neki model marke RR u finalu, i ponese ovaj naziv, ali za sada jedino što govori u prilog tome je zahtev za zaštitu intelektualne svojine, odnosno naziva, koji je BMW podneo Kancelariji za zaštitu intelektualne svojine Evropske unije (European Union Intellectual Property Office – EUIPO). Podneta aplikacija se ni na koji način ne uklapa u uobičajne matrice BMW izraza, s obzirom da ova marka naglašava sportski luksuz, a nikako stil koji bi bio blizak sa nautikom.

Ipak, ne treba zaboraviti da BMW polaže prava na marku Rolls-Royce, a kada se ta činjenica ima u vidu, kockice počinju da se slažu. Očigledno, Boat Tail ne zvuči baš prikladno za naziv modela, ali prvi čovek marke Rolls-Royce je dao nagoveštaj da će se kompanija u budućnosti više posvetiti razvoju unikatnih modela, izrađenih po želji i striktnim uputstvima vlasnika, posebno nakon ogromnog interesovanja koje je privukao model pod nazivom Sweptail.

Pošto vlasnici Rolls-Royce vozila obično poseduju jahte i brodove, naziv Boat Tail možda i nije toliko van konteksta, odnosno nije toliko neprikladan, kao što se na prvi pogled možda čini.

Zahtev za zaštitu naziva je podnet pretposlednjeg dana maja. To znači da smo, čak i u slučaju da kompanija odluči da razvije eventualni model Boat Tail, jako daleko od toga da ga vidimo. Ukoliko se ispostavi da je to sledeći veliki projekat na kome su profesionalci iz kompanije Rolls-Royce angažovani, velika je verovatnoća da ovaj automobil nećemo moći da vidimo na ulicama, čak ni ispod masivne kamuflaže, baš kao što je to bio slučaj i sa modelom Sweptail.

Umesto toga, za očekivati je da Rolls-Royce predstavi i ovaj unikat, na nekom specijalnom događaju, naravno, kada bude završen.

(3618)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments