1. Home
  2. Vesti
  3. Rolls-Royce Sweptail – najskuplji novi model automobila ikada?
Rolls-Royce Sweptail – najskuplji novi model automobila ikada?
1

Rolls-Royce Sweptail – najskuplji novi model automobila ikada?

670
1
Podelite sa prijateljima:

Rolls-Royce razmatra lansiranje više unikatnih modela.

Bez trunke sumnje, zvezda ovogodišnjeg Concorso d’Eleganza Villa d’Este je Rolls-Royce Sweptail. Reč je o temeljno modifikovanom Phantomu, sa isto tako „originalnom“ cenom. Mada je CEO kompanije, Torsten Miler-Otfes rekao da su glasine o ceni od desetak miliona funti čista spekulacija, on je ipak priznao da je reč o veoma skupom automobilu. Zapravo, šef RR-a je sugerisao da bi unikatni Rolls-Royce mogao da bude „najskuplji novi automobil ikada“.

Kada je misteriozni kupac kontaktirao marku iz Gudvuda, dve strane se nisu dogovarale oko cene: „Reč je o snu, ne fiksnoj ceni“. Kroz čitav proces proizvodnje, bogati vlasnik je sarađivao s Rollsom u vezi sa svakim pojedinačnim detaljem u vezi sa jedinstvenom kreacijom, znajući da svaka personalizacija papreno košta. Očigledno, ovde novac uopšte nie bitan u smislu krajnje sume.

Razvijan tokom četiri godine, Sweptail će verovatno biti vesnik budućih događaja za RR, jer luksuzna arka već analizira mogućnosti proizvodnje više unikatnih modela. Mada šef dizajna kompanije, Džil Tejlor, kaže da je malo verovatno da će klijent ikada u budućnosti biti do ove mere uključen u proces razvoja, on pozdravlja ideju kreiranja više jedinstvenih primeraka.

Novodizajnirana platforma koja je debitovala prošle godine na Phantomu VII poseduje sve što je potrebno s tehničke tačke gledišta, kao osnova za dodatne specijalne modele.

(670)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
hercegovac

Klasa za sebe!