1. Home
  2. Industrija
  3. Herbert Dis pokušava da konsoliduje redove u Volkswagenu
Herbert Dis pokušava da konsoliduje redove u Volkswagenu
0

Herbert Dis pokušava da konsoliduje redove u Volkswagenu

137
0
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor VW grupe nastoji da uspostavi kontrolu u kompaniji, nakon što je došao u sukob sa delom rukovodstva. 

U Volkswagen grupaciji je mnogo onih koji bi voleli da vide leđa Herbertu Disu. Ipak, ovaj čovek nije dogurao do pozicije izvršenog direktora tako velike kompanije da usput nije naučio i po koji trik.

Tako je Dis potpuno „promenio ploču“ u vezi sa svojim iznošenjem stavova o kompaniji i radu rukovodstva. Izvršni direktor Volkswagena silno se zamerio moćnim radničkim sindikatima u Volkswagenu, a kako su isti toliko snažni da lako mogu „zbaciti sa trona“ bilo kog rukovodioca, Disu je bilo jasno da će morati da nešto promeni.

Na nedavno održanom sastanku VW grupe prisustvovalo je kompletno visokorangirano rukovodstvo grupacije, potom šefovi svih marki, ceo upravni odbor i naravno predstavnici radničkih sindikata. Dis je na ovom sastanku pohvalio određene rukovodioce, ali i radnike, koji su izneli teret krize na svojim plećima.

Izvršni direktor VW grupacije izneo je pohvale prvo na račun Kilijana Gunara, šefa za kadrovska pitanja, potom je govorio u pozitivnom tonu o radu Stefana Volenštajna, prvog čoveka Volkswagena za kinesko tržište. Kako je kazao Dis, Volenštajnov rad uspeo je da održi prodaju na visokom nivou, i šta više, očekuju da će godinu na kraju završiti u blagom „plusu“.

Herbert Dis je na kraju svog obraćanja govorio o proizvodnji komponenti za model ID.3. Verovali ili ne, ali Volkswagen i dan danas samostalno proizvodi dobar deo delova koje su ostali prepustili autsorsingu. Tako za ID.3 elektromotor i pogonski sklop stižu iz Kasela, rotor i stator iz Salcgitera, potom vrata prtljažnika i pogonsko vratilo iz Volfzburga, dok iz Braunšvajga dolazi upravljački sistem, kočnice, prednja osovina, itd…

Proizvodnja komponenata posebno je bitno pitanje za radničke savete i sindikate, tako da se Dis ovakvim postupkom na jedan način posebno dodvorio upravo ovoj kategoriji.

Tako je Herbert Dis uspeo da zbije redove u Volkswagen grupaciji i da koliko-toliko učvrsti svoju poziciju. Ipak, ispred njega su dva velika izazova – rešavanje problema s Golfom 8 i ID.3. Osim toga, tu je i pad prodaje koji se očekuje na globalnom nivou. Šta više, Dis je na svom obraćanju vođama VW grupe istakao da se ne očekuje da će se globalno tržište oporaviti pre 2023. godine.

AutoRepublika 

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments