1. Home
  2. Vesti
  3. Goodyear uvalio Fordu da Bronco nosi natpis Wrangler na četiri mesta
Goodyear uvalio Fordu da Bronco nosi natpis Wrangler na četiri mesta

Goodyear uvalio Fordu da Bronco nosi natpis Wrangler na četiri mesta

354
2
Podelite sa prijateljima:

Ford Bronco je ove sedmice u automobilskim medijima širom sveta definitivno bio najveća zvezda. Od zvanične promocije, pa do vesti da su svi primerci za 2021. godinu rasprodati za manje od desetak sati i povratka na izuzetno zahtevnu terensku trku Baja 1000, teško da može proći dan bez neke vesti o povratku legendarnog terenca. Najnovije informacije koje su preplavile internet se bave pneumaticima koje firma Goodyear proizvodi za većinu terenaca, a one nose oznaku Wrangler.

Pošto je Jeep Wrangler glavni rival Fordovog modela, nije bilo potrebno mnogo vremena pre nego što je kompaniji iz američke savezne države Mičigen zasmetalo što se na Broncu tehnički nalazi ime konkurenta. Ford je kontaktirao Goodyear, ali je u početku dobio negativan odgovor.

Pošto su Goodyear Wrangler među najpopularnijim terenskim pneumaticima na svetu i koriste ih gotovo svi veći proizvođači, kompanija nije baš bila voljna da izmeni strategiju prodaje, i to samo zbog Forda. Ali su dve firme ipak pronašle zajedničko rešenje. Naime, Bronco će nastaviti da koristi identične gume, ali će sve oznake „Wrangler“ biti skinute sa vanjske strane pneumatika.

One će i dalje biti vidljive sa unutrašnje strane pa će samim tim, vlasnik Forda će moći da ih uoči samo u retkim prilikama kada menja pneumatike. Veruje se da je ovo jedan od razloga zašto je Bronco u zvaničnom predstavljanju na mnogim fotografijama koristio gume marke BFGoodrich.


Bilo kako bilo, Bronco će početi pristizati u izložbeno-prodajne salone tek na jesen, a do tada ćemo verovatno videti i dugo očekivani uporedni test protiv Wranglera…

AutoRepublika

(354)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Da budem iskren,Bronco me je kupio izgledom…..
a ovo sa gumama, kako je uopšte Ford prihvatio da koristi Wranger pneumatike….

moron

Eto, kakav sam ja moron … Imao sam davno GY Wrangler (HP) gume, a da ih uopšte nisam povezao sa Jeep brendom.