1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Corolla je sada dostupna i s paketom opreme Apex Edition
Toyota Corolla je sada dostupna i s paketom opreme Apex Edition
0

Toyota Corolla je sada dostupna i s paketom opreme Apex Edition

203
0
Podelite sa prijateljima:

Dok još uvek čekamo na eskremno TRD izdanje Toyote Corolle, sa turbo agregatom i pogonom na sva četiri točka, japanski proizvođač vozila je američkim kupcima ponudio novi paket opreme poznat kao Apex Edition. Toyota u Americi nudi limuzinsko i heč izdanje Corolle, a iako je sportski heč definitivno poželjniji, većinu prodaje i dalje čini limuzina. Ovo izdanje je uvek bilo popularnije „preko bare“ pa je Toyota odlučila da ga unapredi i obogati sportskim akcentima.

Toyota Corolla Apex Edition

Japanski gigant već nudi TRD (Toyota Racing Development) verziju većih limuzina Camry i Avalon, a Corolla Apex Edition će biti izuzetno sličan njima. Paket će biti dostupan na već postojećim modelima SE i XSE, a Toyota će proizvesti svega 6.000 jedinica. Najređi od njih će biti oni sa manuelnim menjačem, koji će dospeti do samo 120 s(p)retnika.

U svakom slučaju, Apex Edition pruža atmosferski 2,0-litarski benzinac sa 169 konjskih snaga. On se već nalazi kao deo opcione Corolline ponude, a na većini njih, snaga će se prenositi na prednje točkove preko CVT menjača. Kao što smo spomenuli, limitirani broj primeraka će biti prodat i sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Kada je reč o mehanici, najviše pažnje privlači modifikovano ogibljenje, podešeno za bolje ponašanje u krivinama i veći kočni diskovi. Visina vozila je manja za oko jednog centimetra. Toyota kaže da je bazirala takve modifikacije na modelima iz amaterskog auto-moto sporta i da će iako snaga motora nije „podebljana“, vozač definitivno primetiti razliku.

Tu su i 18-inčne felne, a dizajnerske izmene se zasnivaju na posebnom prednjem braniku koji doprinosi opštem agresivnijem stilu vozila, LED osvetlenju i malom spojleru. Među opcionom opremom su i pneumatici izrađeni specijalno za suvu vožnju i nekoliko novih boja za naplatke. Enterijer odlikuje 8,0-inčni monitor i konekcija s mobilnim telefonom preko Apple CarPlay i Android Auto funkcija.

Nepoznato je koliko će ovaj paket opreme koštati, ali ćemo spomenuti da SE i XSE na kojima je zasnovan ima početnu cenu od 23.230, odnosno 26.680 američkih dolara.

AutoRepublika

(203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments