1. Home
  2. Vesti
  3. Ford povlači četvrt miliona automobila zbog rizika od neželjenog otvaranja vrata u vožnji
Ford povlači četvrt miliona automobila zbog rizika od neželjenog otvaranja vrata u vožnji
0

Ford povlači četvrt miliona automobila zbog rizika od neželjenog otvaranja vrata u vožnji

251
0
Podelite sa prijateljima:

U odnosu na isti period prošle godine, prva tri meseca 2020. su bila relativno mirna kada je reč o povlačenjima vozila američkih proizvođača. S obzirom da je čitav svet fokus premestio na neke druge teme, većina prošlogišnjih opoziva se stišala.., sve do sada.

Ford, jedan od „najaktivnijih“ u 2019. kada su u pitanju povlačenja na korektivnu intervenciju, 25. marta je najavio jednu od najvećih ovogodišnjih akcija tog tipa, koja uključuje četvrt miliona Ford Fiesta, Ford Fusiona i Lincoln MKZ-a.

Sporan je deo brave u dotičnim vozilima, sklon pucanju i otkazivanju, posebno u oblastima s višom temperaturom vazduha. Otkazivanje najpre dovodi do toga da vrata ne mogu korektno da se zatvore, dok u težim slučajevima dolazi do rizika od njihovog neželjenog otvaranja u toku vožnje.

Ford kaže da su pogođeni modeli Fieste proizvedene 2013. i 2014., Fusioni od 2013. do 2015. i MKZ-i istog godišta.

Američki proizvođač kaže da nisu zabeleženi incidenti povezani s ovim problemom, ali iz bezbednosnih razloga će vlasnicima biti poslat poziv za popravku.

Mimo ovog slučaja, „Plavi oval“ povlači preko 50.000 automobila u Kanadi zbog mogućnosti da ventil u kontrolnoj hidrauličkoj jedinici ostane otvoren, što može dovesti do povećanog hoda papučice kočnice a samim tim i incidenta.

AutoRepublika

(251)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments