1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mercedes predstavio AMG-GT Black Series! (GALERIJA)
Mercedes predstavio AMG-GT Black Series! (GALERIJA)
0

Mercedes predstavio AMG-GT Black Series! (GALERIJA)

669
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon pet godina čekanja, Mercedes je konačno izbacio još jednu „crnu seriju“. 

Ovo je šesti po redu Mercedesov model koji nosi sufiks Black Series. Pre AMG-GT, ovim epitetom su se hvalili SLK55 AMG Black Series, CLK63 AMG Black Series, SL65 AMG Black Series, C63 AMG Black Series i najpoznatiji među njima – SLS AMG Black Series.

Naravno, predstavljeni AMG-GT Black Series značajno se razlikuje od standardnog modela. Počnimo od vizuelnih, odnosno dizajnerskih izmena. Promene su mahom u cilju da automobil postane aerodinamičniji, te je mnogo elemenata stiglo sa trkačkih automobila GT3 i GT4.

Vidimo drugačiju, veću masku hladnjaka, potom izmenjene odbojnike u odnosu na standardni model, prednji spliter koji je moguće ručno podešavati, potom niz usisnika za vazduh kako na haubi, tako i na bočnom delu vozila. Bočne „suknjice“ imaju aerodinamičnu ulogu, ali i doprinose izgledu masivnijeg automobila. Na zadnjem delu vidimo veliki dizufor, ali i ogromno krilo, te čak četiri završetka izduvnih cevi!

U skladu sa prirodom ovog automobila, očekivalo se da bude upotrebljeno mnogo ugljeničnih vlakana, no čini se da je Mercedes po ovom pitanju prevazišao samog sebe. Osim što su delovi karoserije poput vrata prtljažnika, haube, splitera, krila izrađeni od ovog materijala, karbon je našao primenu gde god je to bilo moguće. Stoga u Mercedesu ističu da je u pitanju automobil sa neverovatnom torzionom čvrstinom.

Da li bi ovakva čvrstina mogla da naruši svakodnevnu upotrebljivost ovog modela? Predstavnici nemačkog proizvođača navode da je AMG-GT Black Series opremljen sa njihovim najmodernijim sistemom AMG Ride Control koji na osnovu zadatih parametara pruža udobnost koja je tražena, naravno sve u određenoj meri jer ne treba zaboraviti da je Black Series ipak automobil visokih performansi.

Podrazumeva se da je AMG-GT Black Series dobio sopstveni trim, gde se nalazi pretek „znački“ da je u pitanju prestižna „crna serija“, potom tu je specijalni AMG Performance upravljač, dok kabinom dominira konstrasni štep koji se može dobiti u narandžastoj ili sivoj boji.

Kada je reč o naplacima, radi se o felnama sa deset paoka, one napred su od 19 cola, a one pozadi od 20 inča. Mercedesovo novo čudo opremljeno je Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO gumama, koje su specijalno adaptirane za AMG-GT Black Series.

Performanse

Prema navodima Mercedesovih pres zvaničnika, AMG-GT Black Series je najsnažniji model ove marke do sada i na tronu će ostati sve dok na tržište ne stigne dugoočekivani AMG-One.

Pod haubom se nalazi twin-turbo 4,0-litarski V8 agregat koji razvija 730 ks i 800 Nm. Zahvaljujući izmenama u samoj pogonskoj jedinici, u Mercedesu ističu da je ovo „potpuno novi“ motor koji nosi kodnu oznaku M178 LS2. Snaga se na zadnje točkove prenosi putem sedmostepenog automatskog menjača.

Kako sve to izgleda prevedeno u performanse? Pa, prema zvaničnim podacima, AMG-GT Black Series u stanju je da ubrza do „stotke“ za samo 3,2 sekunde, dok se sprint do 200 km/h završava za manje od 9 sekundi! Maksimalna brzina inzosi 325 km/h, mada se čini da je ovaj automobil kadar i za više od toga.

O ceni Mercedesove nove perjanice još uvek nije bilo reči, no ono što jeste poznato, to je da će prvi primerci biti isporučeni početkom 2021. godine.

AutoRepublika

(669)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments