1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen sedan Virtus zasnovan na modelu Volkswagen Polo
Osvežen sedan Virtus zasnovan na modelu Volkswagen Polo
0

Osvežen sedan Virtus zasnovan na modelu Volkswagen Polo

309
0
Podelite sa prijateljima:

Limuzina Volkswagen Virtus je debitovala pre nekih pet godina u Brazilu. Tada je i dalje bila živa nada da će hečbek Polo nove generacije u obliku sedana izgledati ovako i na evropskom tržištu, imajući u vidu da je taj model ništa drugo do izduženi Polo novog pokolenja sa dodatim repom (prtljažnikom), ali se nemački proizvođač opredelio da krene drugim putem.

Ali, Virtus je svakako nastavio da živi i mimo tla Latinske Amerike, pa je u Indiji ranije danas održana premijera restilizovane limuzinice.

Novajlija će na tom tržištu zameniti model Volkswgen Vento, koji takođe predstavlja određenu varijantu (iz Rusije) poznatog sedana na temelju Poloa. Ovaj korak predstavlja realizaciju druge faze plana Volkswagena koji nazivaju India 2.0 i koji podrazumeva drastično uvećanje pristva brendova Škoda i VW u regionu. Investicija o kojoj ovde pričamo je teška jednu milijardu američkih dolara.

Prva faza predmetne strategije podrazumeva lansiranje blizanačkih modela s povišenom pozicijom sedenja. U pitanju je dvojac: Škoda Kushaq / Volkswagen Taigun. Sada je na red došao relativno pristupačan sedan iz tandema: Škoda Slavia / Volkswagen Virtus. Ovaj duet je utemeljen na brazilskom izvođenju Virtusa.

Levo je brazilski Virtus (2017.) dok je desno verzija iz ove godine za Indiju

Novi indijski Virtus se razlikuje od prekookeanskog imenjaka po izmenjenom stilu, pa tako Azijat poseduje preoblikovane farove, stop svetla, odbojnike, pa čak je i hauba drugačija. Restilizovani sedan izgleda čak i nešto nabusitije u odnosu na originalnu verziju

Virtus je osetno veći od odlazećeg modela Vento, pa i od ruskog Poloa: međuosovinski razmak – 2.651 milimetar, dužina – 4.561 mm. Povrh toga, zahvaljujući svojstvenom perju, indijska verzija se ispostavila 79 milimetara dužim vozilom od brazilskog sedana. Novajlija je širok 1.752 mm i visok je 1.507 mm. Zapremina prtljažnika iznosi više nego pristojnih 521 litara.

Enterijer Indijca je takođe ažuriran, iako je arhitektura čeonog panela ostala u načelu neizmenjena. Bazična verzija nudi analogne pokazivače, konvencionalan uređaj za klimatizaciju, sedmoinčni monitor informativno-zabavnog sistema i dva vazdušna jastuka.

Ko doplati taj i dobije bočne vazdušne jastuke i još dodatni par istih, zatim virtuelnu instrumentaciju s osmoinčnim ekranom, kao i desetoinčni displej multimedijalnog sistema. Za kameru koja olakšava vožnju unazad se takođe doplaćuje, kao i za automatski klima uređaj. Moguće je dobiti i panormski krovni otvor, pa čak i ventilirana prednja sedišta.

Paleta dostupnih pogonskih sklopova za indijsko tržište je osobena, a glavna razlika u odnosu na ponudu u Južnoj Americi se tiče odsustva najprostijeg atmosferskog motora. Pred kupce je stavljen izbor između jedinica s oznakama: 1.0 TSI (115 konjskih snaga) i 1.5 TSI (150 konjskih snaga).

Bazični trocilindraš je ukombinovan s ručnim menjačem, a može se dobiti i sa šestostepenim automatikom klasične konstrukcije, dok se četvorocilindraš kupuje s istime manuelnim menjačem ili sedmostepenom DSG jedinicom. To je robotizovani menjač s dvostrukom spojnicom, da podsetimo narod. „Mašina starije generacije“, ona od 150 „konja“ je jedina moguća za kupce verzije Virtus GT. Nju krasi crni dekor karoserije i mnoštvo svetlih nota u putničkoj kabini.

Model s četovoro vrata i poznatim imenom, Volkswagen Virtus će se sklapati u istoj fabrici u kojoj se montira i bratska Škoda Slavia. Strategija India 2.0 podrazumeva dostizanje stope lokalizacije od 95%, što znači da je nemački koncern Volkswagen na indijskom potkontinentu organizovao i proizvodnju pogonskih jedinica za nove modele.

Prodaja noviteta na domaćem tržištu započinje tokom maja, ali planovi Volkswagena s ovim modelom su veći. Naime, Virtus će i u izvoz jer su Nemci s ovom idejom naciljali oko 25 inostranih tržišta.

AutoRepublika

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments