1. Home
  2. Vesti
  3. Opel unapredio logo
Opel unapredio logo
0

Opel unapredio logo

552
0
Podelite sa prijateljima:

Paralelno sa predstavljanjem drugog pokolenja omalenog krosovera Opel Mokka, nemački brend je svetu prezentovao i novu verziju amblema marke, koju krasi rafinirani kružni oblik.

Kao što smo i pisali u izveštaju o premijeri Mokke, sve je novo na njoj, a to se odnosi i na sam logo marke Opel. Pored toga što će ubuduće (galski) Nemci ispisivati naziv modela na poklopcu prtljažnika, s novim SUV-om je uvedena i nova vizuelna odrednica kompanijskog bedža.

Naravno, kada je tako kultni brend u pitanju, kao što to Opel svakako jeste, nema tog dizajnera, odnosno nema tog menadžera koji bi dozvolio stilisti da izmeni generalno prepoznatljiv vizuelni izraz simbola. U slučaju Opela, znamo svi da se tu radi o „izlomljenoj munji“ koja se prostire širinom kruga, još od 1963. godine, kada je premijerno usvojeno takvo grafičko rešenje.

Evolucijom se ovaj put došlo do blažeg rešenja s tanjom linijom kojom je „iscrtan“ pomenuti krug, na koji način se želela naglasiti čuvena nemačka preciznost, a uz to, tanji krug ujedno baca akcenat na munju u sredini istog. Spoljna linija kruga je zasečena pod pravim uglom, pa svojim kockastim oblikom dodatno naglašava muževan, uglovitiji dizajn nove Mokke.

Stari amblem Opela

Promena koja najviše upada u oči, tiče se monograma Opela koji se nalazio na krugu od 2009. godine. Od momenta uvođenja ispisa na amblemu, naziv marke je bio u gornjoj zoni bedža, dok je sada smešten u „južnoj“ zoni kruga. Ne samo što su slova iseljena u donju sekciju bedža, već su i nešto sitnijeg formata.

Poslednji put je amblem Opela modifikovan tokom 2016. godine, a izmena se ogledala u dodatno stilizovanoj munji. Sada se oblikom vraćamo u predreformski dizajn iste. Ubuduće će logo bliži dvodimenzionalnom formatu koji je podesniji za digitalno predstavljanje, što je generalni trend današnjice u automobilskoj industriji.

Podmlađeni logo se, možemo primetiti, dobro uklopio u novu Vizor rešetku hladnjaka, koja je takođe prvi put prikazana na novom krosoveru. Postavljen je na elemenat maske koji je potpuno crn i koji se ne otvara, na koji način čini vizuelnu celinu s prednjim svetlosnim grupacijama.

AutoRepublika

(552)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments