1. Home
  2. Vesti
  3. Šefica PSA za Veliku Britaniju: Pandemija je pauzirala razvoj car-sharing programa
Šefica PSA za Veliku Britaniju: Pandemija je pauzirala razvoj car-sharing programa
0

Šefica PSA za Veliku Britaniju: Pandemija je pauzirala razvoj car-sharing programa

102
0
Podelite sa prijateljima:

Prodaja online putem je u porastu, dok su car-sharing programi praktično zaustavljeni, pre svega zbog bojazni za zdravlje korisnika ovih usluga. 

Šefica francuske PSA grupe za Veliku Britaniju, Alison Džouns, naglasila je da su pomenuti programi ili potpuno zaustavljeni, ili funkcionišu sa apsolutnim minimumom korisnika. PSA grupa je u toj zemlji imala nekoliko opitnih šema za razvoj car-sharing sistema, ali su svi oni trenutno na pauzi, i još nije jasno da li će se uopšte i nastaviti.

„Imali smo nekoliko ovakvih programa u urbanim sredinama. Sa pandemijom oni su pauzirani, jer kako ćete da dezinfikujete automobil posle apsolutno svake upotrebe? Sigurna sam da ćemo eventualno pronaći način, s tim da je pitanje kakva će biti reakcija korisnika, odnosno, da li će biti potražnje?“, rekla je Alison Džouns.

S druge strane, Džounsova je naglasila da je aktuelna situacija sa koronavirusom značajno ubrzala razvoj prodaje automobila putem interneta. „Peugeot je prisutan u ovom segmentu prodaje od 2017. godine. Otkako je počela pandemija ubrzali smo razvoj ovakvog načina prodaje, te uvrstili opcije kao što je virtuelni obilazak automobila“, navela je šefica PSA grupe za Veliku Britaniju.

Iako je pandemija u vezi sa Covid-19 trenutno najveća briga za sve automobilske brendove, Alison Džouns istakla je da će se efekti ove krize, odnosno potencijalni oporavak tržišta, primetiti tek u poslednjem kvartalu tekuće godine. Ona je dodala da pored virusa korona, Britaniju čeka i još jedan veliki izazov, a to je novi sistem trgovine sa EU od naredne godine.

Između ostalog, prva žena PSA grupe u Britaniji potvrdila je da je neophodna pomoć vlade „za čitavu privredu“, te da sistemi subvencija za kupovinu automobila svakako imaju logike.

AutoRepublika 

(102)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments