1. Home
  2. Vesti
  3. 9 modela u konkurenciji za „Automobil godine u Srbiji 2019.“ – održana test vožnja
9 modela u konkurenciji za „Automobil godine u Srbiji 2019.“ – održana test vožnja
14

9 modela u konkurenciji za „Automobil godine u Srbiji 2019.“ – održana test vožnja

1.16K
14
Podelite sa prijateljima:

Ovog vikenda su na  aerodromu SMATSA vazduhoplovne akademije održane test vožnje 9 kandidatata za izbor „Automobila godine u Srbiji 2019.“

Pored vizuelne inspekcije, članovi žirija su takođe vršili inspekciju što se komfora i praktičnosti tiče.

Takođe, vozilo se kroz čunjeve, gde se procenjivala upravljivost vozila, odziv na volanu, naginjanje karoserije i balans. Na pravcu su se testiralo ubrzanje, međuubrzanje, harmonija motora s transmisijom i naravno kočnice.

Da podsetimo, stručni žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije, u kojem se nalazi i naš urednik, ocenjuje vozila u jedinom izboru za automobil godine u Srbiji, koji je priznad od strane Srpske asocijacije uvoznika vozila i rezervnih delova.

Kandidati su sledeći:

Audi A6

BMW X5

Ford Focus

Honda CR-V

Mercedes-Benz A klase

Peugeot 508 GT

Toyota Corolla

Škoda Karoq

Volkswagen Touareg

Za razliku od ranijih godina, ove će se birati samo jedan apsolutni pobednik, što znači da neće biti titula po kategorijama. Pobednik će biti oficijelno proglašen na predstojećem Salonu automobila u Beogradu, a tokom programa će biti dodeljena priznanja najprodavanjim hibridnim i električnim automobilima u Srbiji.

AutoRepublika

(1164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Ja sam pristrasan. X5.
Mada, realnije izglede imaju Focus i Corolla.

Zvezdan Božinović

Nisi brate pristrasan, nego nisi vozio X5 🙂 Što se izgleda tiče, apsolutni favorit je 508. Videćemo šta će žiri da kaže. Više drugara imam iz sveta koji nije srodan automobilskom novinarstvu a koji smatraju da je audi a6 totalni hit godine.

Balkanboj

Moguce, nisam vozio X5, mada bih voleo.
Sto se izbora tice stekao sam utisak ranijih godina da i cena ima veoma bitnu ulogu u odluci ko je automobili godine, tako da sumnjam za A6 i 508 da su neki uzi izbor. Dakle, automobil godine kao nesto sto bi bilo „best value for money“.
Focus mi se tu najvise dopada vizuelno, jos ako je bolji u voznji od prethodnog a verujem da jeste eto uzeg finaliste. Dva kioska i dva mini kioska tesko. A klasa verujem da ce cenom sebe izbaciti iz nekog ozbijnijeg glasanja.

Balkanboj

Evi ih vagenovci lupaju minuse…

Mercedesklub.rs

Sve osim pobede 508ice bi moglo da se nazove nestrucnoscu zirija

Renault Terminator

Ovde je Pezola 508 tata-mata…

Sub-Zero

Dizajn 508, srce za X5…

moron

Corolla. Srpska ima serijski svu aktivnu bezbednosnu opremu. Srpski focus serijski od toga nema ništa.

Zvezdan Božinović

Čim vidiš dvorište domaćinu, odmah znaš i kakav je čovek. Isto ti je sa firmama 🙂

Zlaja

Eto ja nisam pristrasan pošto moj favorit nije na listi, ali pobogu otkud Pežo kao neki hit ? Izgleda kao restajling Honde Accord iz tamo neke 2007-8 godine… ???

Peki

U celoj prici, pored cene, vaznu ulogu igraju agregati koji pokrecu ovih 9 modela. Nema recimo Focus nikave sanse ukoliko je u njemu trocilindricni agregat od jedne litre ( mogao bih se opkladiti da jeste), jednostavno osecaj za upravljacem daleko je negativniji kada je vozilo pokretano neadekvatnim motorom, bez obzira sto je ovo globalno uzevsi uspesno. Drugo, zaista ne bih voleo da sam u kozi clanova zirija, jer mi sve ovo lici na zbrajanje „zaba i baba“. Znam, znam, Srbija je to, tesko je, da ne kazem neizvodljivo uporediti konkurente po segmentu, ali… Bez ikakve sumnje, za to ne treba… Pročitaj više »

Stari Dejan

Peki svaka čast, slažem se od reči do reči!

Mad Max

Sve vrednosti se ponderišu, i dobije se jedan strukturni broj za svaki auto 🙂
Audiju će cena pojesti kvalitet. Ako je duplo skuplji, sigurno toliko nije bolji. Tu je poenta.
Da je pošteno, trebalo bi unapred postaviti matematičke parametre ponderisanja vrednosti, baba i žaba. Ovako, pobeđuje marketing, ko kome da više, i ja tebi, ti meni 🙂
Zato rezultat ovakvih nadmetanja mene ne zanimaju. Može da pobedi i Golf 2, sve jedno mi je 🙂

Dikh tu kava

Da ostanem veran tradiciji: šta je kriterijum pri izboru..?