1. Home
  2. Vesti
  3. Kia predstavila novu generaciju modela Carnival/Sedona
Kia predstavila novu generaciju modela Carnival/Sedona
2

Kia predstavila novu generaciju modela Carnival/Sedona

222
2
Podelite sa prijateljima:

Pre samo nekoliko dana su se na globalnoj mreži pojavile prve fotografije naredne generacija Kijinog multivana koji se u Aziji prodaje pod oznakom Carnival, dok se u Americi kupcima nudi kao Sedano. AutoRepublika je prenela ovu vest i pretpostavila da će verovatno proći minimalno nekoliko meseci pre nego što vidimo serijski model, ali na iznenađenje mnogih to se desilo već sada. Ispred nas je Carnival za 2022. godinu, a veruje se da će Sedona biti gotovo identična s izuzetkom nekoliko sitnih promena, koje su nužne da bi se zadovoljili blago različiti bezbednosni standardi, koji važe u dve države.

Kia Carnival – zadnji kraj

U svakom slučaju, kao što je Kia obećala, Carnival se udaljio od stila multivana i prati, koliko je to moguće, stilsku strategiju krosovera. To se odnosi na agresivniji prednji deo vozila, gde je maska hladnjaka veća, a hauba više odignuta. Zadnja vrata se i dalje otvaraju horizontalno, što je verovatno jedini detalj koji još uvek čini Carnival multivanom.

Svi modeli stižu sa standardnim LED osvetlenjem i može se zaključiti da u najvišem paketu opreme deluje ekskluzivnije nego ikada pre. U vreme pisanja ove priče fotografije enterijera nisu dostupne, a poznato je da će biti prostora za sedam putnika. Raduje i podatak da je stil zadnjeg dela izuzetno kockast pa će se putnici u trećem redu sedišta osećati komotno.

Kia Carnival prednji kraj

Sa mehaničke strane, može se reći da je model za Koreju potvrđen, i to u verziji sa 2,5-litarskim benzincem u hibridnoj formi, koji je pozajmljen iz modela Sorento, a ponuda će kasnije verovatno biti proširena i sa dizelom. Nepoznato je da li će američki model nastaviti da koristi 3,3-litarski V6 agregat sa 276 konjskih snaga iz sadašnje generacije, ili će preći na manji turbo motor. Nije odbačena ni mogućnost da vidimo 3,8-litarski benzinac sa 291 „grlom“ iz većeg krosovera Telluride.

Kia Sedona (Carnival) – zadnji kraj

Kia je prošle godine isporučila samo 15.931 primerak u Americi, odnosno 63.706 jedinica na domaćem tržištu, pa se samim tim i postavlja pitanje zašto je Carnival, odnosno Sedona, još uvek u ponudi. Ipak, korejski proizvođač sigurno zna nešto šta mi ne znamo pa možemo očekivati ovaj MPV u izložbeno-prodajnim salonima do kraja naredne godine.

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

nema hibrida za usa? boli ih kuki za co2? I…nikome nista. dje ste sada zeleni, strujasi, dezurni dusebriznici??? Ubija tisina i muk vas. Nasli samo nas u Evropi da teroriziraju.
Meni lici na pick up sa dodanim krovom.

moron

Meni je aktuelna Sedona prelepa. Baš mi je bilo žao da je nema kod nas. Ipak je to u svemu klasa iznad Carensa
„Ovo“ novo čedo iz KIA kuće mi se baš i ne dopada kao prethodni model.