1. Home
  2. Vesti
  3. Nove informacije o Renaultu Rafaleu
Nove informacije o Renaultu Rafaleu
0

Nove informacije o Renaultu Rafaleu

407
0
Podelite sa prijateljima:

Od prototipa do tizera, Renault Rafale dobija oblik. Upravo ozvaničen, ovaj SUV kupe izveden iz Australa, zasnovan na platformi CMF-CD alijanse, pozicioniraće se na vrhu asortimana Renaulta. To će biti nosilac novog stilskog jezika brenda, najavljenog konceptom Scenic Vision, a zatim primenjenog na restilizovanom Cliju. Rafale će biti jedan od prvih modela koji je lansiran otkako je Žil Vidal, prebeg iz Peugeota, preuzeo dizgine dizajna. Renault Rafale će zvanično biti predstavljen 18. juna 2023. godine u Parizu. Njegov arhirival, Peugeot 3008, biće predstavljen u septembru.

Kao i dva gorepomenuta modela, Renault Rafale će napred biti opremljen glavnim optičkim jedinicama koje su tanke i skoro horizontalne. Ovo će biti podvučeno dnevnim svetlima stila bumerang koja prolaze niz bočne ivice prednjeg dela. Horizontalne svetlosne pruge će naglasiti modernost i dinamičnost. Raširena mreža rešetke hladnjaka, sa svoje strane, će istaći širinu vozila. Karoserija će biti prekrivena istaknutim naborima oštrim sa oblinama Renaulta prethodne generacije. Strmo nagnuti zadnji stubovi ići će do skraćenog zadnjeg dela da bi automobilu dali mišićav izgled.

Prema informacijama iz L’Argusa, Rafale će ući u proizvodnju krajem 2023. ili početkom 2024. u Palensiji u Španiji. Ekskluzivno u ponudi sa elektrifikovanim motorima, prvo će biti dostupan sa trocilindričnim turbo benzinskim agregatom 1.2 E-Tech Full Hybrid od 200 konjskih snaga koji se već nudi za Austral i Espace. Kolege iz L’Argusa najavljuju da će ova verzija biti dostupna od proleća naredne godine.

Sledećeg leta, Rafale će predstaviti hibridni plug-in pogon zasnovan na istom trocilindričnom motoru. Opremljen elektromotorom na zadnjoj osovini, ovaj model će ponuditi snagu od 280 KS, kao i pogon i upravljanje na sva četiri točka. Ovom varijantom Renault namerava da se takmiči sa određenim premijum modelima (BMW X4, Mercedes GLC Coupe, Audi Q5 Sportback). To će uticati na cenu njegovog SUV-a, jer će ova vrhunska verzija koštati oko 60.000 evra.

Kao i novi Espace, Renault Rafale bi mogao da preskoči završni nivo Evolution pri lansiranju i da se fokusira na ponudu tri vrhunske konfiguracije: Techno, Esprit Alpine i Iconic. Kao što mu ime sugeriše, drugi će imati najsportskiji izgled.

AutoRepublika

(407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments