1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 4008 SUV kupe stiže 2020.
Peugeot 4008 SUV kupe stiže 2020.
0

Peugeot 4008 SUV kupe stiže 2020.

1.54K
0
Podelite sa prijateljima:

Peugeot želi da se nadoveže na tržišni uspeh koji su postigli krosoveri 2008, 3008 i 5008. Iz tog razloga, u planu je lansiranje i četvrtog SUV modela, sa izgledom koji će imati više sportskih primesa. Najverovatniji naziv koji će novitet poneti je 4008, a njegov debi se očekuje tokom 2020. godine.

Novi Peugeot, čiji je verovatni izgled prikazao Autoexpress, inspirisan je i uspehom koji je postigao BMW sa svojim kupe krosoverima, a francuski novajlija u segmentu, biće zasnovan na modelu 3008, uz produženu i padajuću liniju krova, oštrije linije, i manje površine pod staklom.

Posedovaće veliki broj jedinstvenih stilskih detalja, poput svetlosnih grupa u obliku sečiva izvedenih u LED tehnologiji, agresivnije rešetke hladnjaka i prepoznatljivog jednodelnog seta zadnjih svetlosnih grupa. Elegantniji profil novog 4008 će ponuditi atraktivniji stil od klasičnih krosovera iz game, kako bi se što bolje izborio sa sve brojnijom konkurencijom.

U razgovoru sa medijima, prvi čovek kompanije Peugeot Žan Filip Imparato je naveo da će biti i “novih stvari” koje će se izroditi iz SUV game proizvođača: “Sećate se kada smo vam pre dve godine rekli da ćemo publici predstaviti pet novih krosovera u naredne dve godine? Pa, uradili smo to: tri su za evropsko tržište, preostala dva su ponuđena na kineskom. Vreme je da se vratimo svojim korenima, a zatim ćemo nastaviti sa širenjem SUV ponude, jer je taj tržišni segment izuzetno jak.”

Imparato je takođe insistirao da će svi novi Peugeot modeli posedovati inovativni kompanijski i-Cockpit, sa visoko postavljenom digitalnom instrumentacijom i obručom upravljača skromnog prečnika. Stoga će 4008 naslediti kabinski koncept iz modela 3008, uz nižu poziciju za volanom koja bi trebala da pospeši sportski doživljaj.

Uprkos padajućoj liniji krova, novi 4008 bi trebao da pruži mogućnost prevoza pet putnika. Kao i sa modelima 3008 i 5008, novitet će počivati na najnovijoj modularnoj EMP2 platformi koju koriste vozila iz PSA grupe. Međutim, inženjeri se svojski trude da model 4008 učine mnogo zabavnijim za vožnju, kroz fina podešavanja sistema oslanjanja.

Paleta raspoloživih agregata startuje od trocilindarskog turbo benzinca PureTech, uz četvorocilindarske opcije od 1,6 i 2.0 litara u BlueHDi izdanju. Benzinska THP, 1,6-litarska jedinica će biti korišćena i za ovaj model, kao i za DS 7 Crossback.

Dve plug-in hibridne varijante će se, takođe naći u paleti. Obe varijante se oslanjaju na pomenuti THP agregat, zapremine 1,6 litara. Slabija verzija koja će raspolagati snagom od oko 240 “konja”, koristiće i elektromotor postavljen na prednju osovinu, dok će GT verzija imati montiranu elektroasistenciju na obe osovine, što će omogućiti da ova verzija krosovera 4008 poseduje moć od 300 konjskih snaga.

Izvor: AutoExpress

 

 

(1541)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments