1. Home
  2. Vesti
  3. Čak i „jeftiniji“ Porsche Taycan 4S lako dobacuje do 200.000 dolara
Čak i „jeftiniji“ Porsche Taycan 4S lako dobacuje do 200.000 dolara
2

Čak i „jeftiniji“ Porsche Taycan 4S lako dobacuje do 200.000 dolara

220
2
Podelite sa prijateljima:

Krenite neoprezno s opcijama, i vaš Taycan će ubrzo da košta dvostruko više.

Kada je Porsche skinuo veo s električnog Taycana u Turbo i Turbo S izdanju, on je naišao na opšte oduševljenje sem jednog detalja. Naravno, reč je o ceni. Uz izvesne opcije, glatko prelazi 200.000 dolara. Sada je marka iz Cufenhauzena lansirala i „jeftiniji“ 4S, sa startnom cenom od 103.800 evra, međutim, i u njegovom slučaju, sa „full“ opremom, cena raste vrtoglavo.

Ukoliko uzmemo konfigurator kao asistenciju, uvidećemo da opcije „odokativno“ idu do 90.720 dolara. Dakle, za taj novac možete kupiti Tesla Model S Long Range i polovni Boxster. Moguće je da krajnja cena može biti i veća od 195.870 dolara, ali i to je dovoljno da „padnemo u nesvest“.

Tu su i neke stvari koje „morate“ imati, koje koštaju 2.610 dolara – fiksni panoramski krov i konekciju za mobilni punjač, a „morate“ ih imati jer vas Porsche prisiljava da ih uzmete. Kao takav, Taycan 4S zapravo ne startuje od 103.800 već 106.410 dolara, ali na ovakve gafove proizvođača smo već navikli. Porsche je to objasnio time što su dotične komponente bile podrazumevane pri lansiranju, ali ako kupci budu dovoljno strpljivi, moći će jednog dana da dobiju „ogoljeni“ model.

Od ovog momenta, sve postaje kao „ubrzan film“. Premium paket sa Burmester audio sistemom košta 10.570 dolara. Za sam uređaj treba izdvojiti 5.810 dolara, a za Performance paket dodatnih 6.430 zelenih novčanica. Međutim, to ne uključuje i karbon-kompozitne kočnice, one koštaju dodatnih 9.970 dolara. Performance paket ne uključuje ni performantnu bateriju od 93 kWh, jer za nju se plaća 6.580 dolara.

Ovi paketi donose sasvim solidnu količinu unapređenja enterijera i tehnologije, mada opet morate platiti 4.760 dolara za InnoDrive sistem s adaptivnim tempomatom. U ovu cenu je uključeno grejanje obruča volana s trimom od ugljeničnih vlakana i enterijerom kompletno presvučenim kožom. Skupa sedišta podesiva u 18 smerova nisu deo Premium paketa, ali opcija u vidu sedišta podesivih u 14 smerova s funkcijom memorije, ventilacije i masaže, još su skuplja. Za to treba da se izdvoji još 1.930 dolara, a ako želite displej za suvozača, moraćete izdvojiti dodatnih 1.130 dolara.

Što se tiče estetike, za sve boje osim za belu i crnu se plaća 800 dolara, sem za „karmin crvenu“, koja košta 3.150 zelenih novčanica. Felne od 21 cola sa „sečivima“ od ugljeničnih vlakana koštaju 8.770 dolara, a Sport Design paket s crnim trimom 6.040 dolara. Što se unutrašnjosti tiče, za trim od ugljeničnih vlakana treba izdvojiti 2.460 dolara, a možete čak personalizovati i pragove s ugljeničnim vlaknima u mat varijanti, ali za to treba izdvojiti 4.060 „zelembaća“.

Naravno, ovo su samo neke stvarčice, tako da se veoma lako ode od „osnovne“ cene. Da li ima smisla izdvojiti gotovo dvostruko više novca za automobil koji ima slabije performanse i autonomiju od Tesla Modela S, zaključite sami.

AutoRepublika

(220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Očekujem da će još tvrditi da su rasprodali sve godišnje kapacitete proizvodnje unapred.

Mustang

porsche i sva nemačka vozila – porez na budale