1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes: Nova S klasa debituje u septembru
Mercedes: Nova S klasa debituje u septembru
0

Mercedes: Nova S klasa debituje u septembru

302
0
Podelite sa prijateljima:

Dugogodišnji razvoj nove iteracije Mercedesove perjanice uskoro će se okončati, a finalni proizvod videćemo u septembru. 

Šef razvojnog odeljenja nemačke marke, Jirgen Vajsinger, potvrdio je za tamošnji sajt Mercedes-Fans da će nova generacija S klase biti predstavljena u devetom mesecu ove godine, a da će se premijera odigrati u sedištu kompanije u Sindelfingenu.

Razvoj buduće S klase počeo je 2015. godine kada je Mercedes najavio da će ovaj automobil koristiti i potpuno novu platformu, što je naravno dodatno zakomplikovalo proces. Plan je bio da svet vidi S klasu ranije, no aktuelna dešavanja sa virusom korona, kao i svetska kriza koja je na pomolu odložili su planove nemačke marke.

Mercedes najavljuje da će novu arhitekturu nakon S klase preuzeti i veći broj drugih modela. Ova osnova omogućava implementaciju najsavremenijih sistema za pomoć u vožnji, ali i upravljanja na zadnjim točkovima. Tako Nemci ističu da će nadolazeća S klasa biti ujedno i najagilnija do sada.

Još uvek je misterija da li će V12 motor ostati u upotrebi, jer sa različitih strana stižu oprečne informacije. Najverovatnije će ova pogonska jedinica ostati rezervisana za ekskluzivno Maybach izdanje, dok će standardne izvedbe S klase raspolagati sa V8 agregatima i rednim šestacima.

Očekuje se da će svi SUS motori u ponudi dolaziti sa sistemom blagog hibrida, ali bi trebalo da budu dostupne i plug-in hibridne varijante. Potonja verzija trebalo bi da ima domet koristeći isključivo električnu energiju od najmanje 80 kilometara.

Nova S klasa će porasti u odnosu na aktuelno izdanje, a prema prvim informacijama biže duža naspram sadašnje za 5 centimetara. Isprva će nadolazeći sedan raspolagati sa tehnologijom koja će omogućavati treći nivo autonomne vožnje, ali Mercedes planira da to unapredi u godinama koje su pred nama.

Dakle, početkom septembra nemački brend predstaviće svoju novu perjanicu, a kako je S klasa do sada postavljala standarde u ovom segmentu, uzbuđenje zbog dolaska nove generacije je još veće.

AutoRepublika 

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments