1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes EQS je odlično počeo karijeru
Mercedes EQS je odlično počeo karijeru
0

Mercedes EQS je odlično počeo karijeru

526
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka navodi da je EV perjanica nadmašila sva očekivanja.

Mercedes EQS je tek stupio na scenu i već se može pohvaliti odličnim prodajnim rezultatima. Tako bar kažu odgovorni u Daimleru s tim da se ne govori o konkretnim brojkama. Šta više, finansijski direktor ove kompanije, Harald Vilhem, navodi da je potražnja za električnom limuzinom u ravni sa S klasom…

Nije u potpunosti neočekivano, jer je Mercedes od starta nastupio vrlo agresivno sa modelom EQS, a pored standardne varijante ima i performantno AMG izdanje. Dakle, vrlo razvijen portfolio za jedan tek predstavljen automobil.

Šta se da pročitati između redova? Dakle, prema zvaničnicm podacima Mercedesa, S klasa je u prva tri kvartala ove godine ubeležila više od 62.300 registracija na globalnom nivou. Ukoliko je EQS sustigao konvencionalnog stegonošu, onda bi se moglo očekivati da u budućnosti EV model beleži oko 80.000 prodatih automobila na godišnjem planu.

Mercedesovi zvaničnici navode da je EQS pored Evrope ostvario značajnu prodaju i na još dva najvažnija tržišta – u SAD i Kini. Ništa čudno, u Americi raste apetit za električnim vozilima, dok su Kinezi “ludi” za dugačkim četvorotočkašima. Uostalom, Kina je i dalje glavno tržište za S klasu i primarni razlog za veliki komercijalni uspeh tog modela…

AutoRepublika 

(526)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments