1. Home
  2. Sajmovi
  3. Jeep Gladiator je sada i „Desert Rated“
Jeep Gladiator je sada i „Desert Rated“
0

Jeep Gladiator je sada i „Desert Rated“

285
0
Podelite sa prijateljima:

U svetu terenskih vozila teško da postoji veće ime od Jeepa, a američki proizvođač vozila je uvek spremao specijalne verzije poznate kao „Trail Rated“. Reč je o modelima kao što su Wrangler, Cherokee i Grand Cherokee koji su detaljno spremljeni da podnesu teške terene pri nižim brzinama. Jeep sada nudi još jedan paket koji je dobio specifičan naziv – „Desert Rated“.

Kao što mu i samo ime kaže, cilj ove opcije je da pruži što veće maksimale brzine po pustinjskim terenima. Inspiracija je verovatno bio popularni Ford F-150 Raptor, pa je tako na ovogodišnjem Salonu automobila u Čikagu svetlost dana ugledao prvi takav Jeep. Reč je o Mojave verziji modela Gladiator koji je dobio taj sufiks po istoimenoj pustinji lociranoj u američkim saveznim državama Kaliforniji i Nevadi.


Da bi uspeo u tako nečemu, Chryslerova divizija je morala ozbiljno da se pozabavi sistemom ogibljenjem. U ovakvim uslovima vožnje nije retkost da brzine dostignu cifru do 160 km/h kao i da vozila „odskaču“ na neravnim putevima. Tu su i terenski Falken Wildpeak pneumatici upareni sa 17-inčnim točkovima.

Ostatak opreme i sistem je uglavnom identičan onome što je predstavljeno na Trail Rated verziji, pa će vlasnik moći da skine vrata i krov i da uživa u toplim letnjim mesecima. Enterijer je dobio i nova sedišta koja trebaju na svojim mestima da zadrže vozača i putnike, tokom žešće vožnje. Pomeunta sedišta se mogu dobiti samo u sivoj boji.

U samom startu će biti dostupan samo 3,6-litarski V6 benzinac sa 285 konjskih snaga. Kasnije će izbor biti proširen ponudom V6 dizel jedinicom, ali i manjim turbo benzinskim blokom. Standardan menjač je šestostepeni manuelni, dok se za ekstra cenu kupac može opredeliti i osmostepenu automatsku menjačku kutiju.


Jeep već sada prima narudžbe da bi prvi primerci bili isporučeni tokom jeseni. Početna cena novajlije započinje od 45.000 američkih dolara.

AutoRepublika

(285)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments