1. Home
  2. Vesti
  3. Jedan od opoziva najnižeg volumena u (američkoj) istoriji BMW-a
Jedan od opoziva najnižeg volumena u (američkoj) istoriji BMW-a
0

Jedan od opoziva najnižeg volumena u (američkoj) istoriji BMW-a

573
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što smo objavili vest o jednom od najmasovnijih povlačenja vozila u istoriji minhenskog giganta, evo još jednog indikatora da Bavarci ovih dana intenzivno dopunjuju istoriju marke.

Naime, BMW je izdao saopštenje, odnosno poziv na korektivnu intervenciju, vlasnicima modela 760Li, proizvedenim između 2013. i 2015. godine. BMW 760Li  koristi V12 pogonsku grupu zapremine 6,6 litara, kodne oznake N74.

Ono što ovaj opoziv čini karakterističnim, odnosi se na činjenicu da je, na teritoriji Amerike, samo tri vozila pogođeno. Prema navodima iz kompanije BMW, ovaj “triling asova” može posedovati neodgovarajuću elektronsku kontrolnu jedinicu (ECU), pa je poziv u servis bio potreban kako bi se eliminisao potencijalni rizik od pojavljivanja problema sa tim u vezi.

N74B60 motor poseduje instaliran “nekompatibilan softver”, pa će ovlašćeni servisi biti prinuđeni da učitaju noviju verziju u elektronsku kontrolnu jedinicu. Zahvaljujući neodgovarajućem softveru, motor može jednostavno da prestane sa radom.

Ovde je potrebno naglasiti da su jedino pogonske grupe označene sa N74B60 pogođene, dok verzije sa kodnim oznakama B66Tu i B68, nisu obuhvaćene povlačenjem.

Inače, naša iskustva sa verzijom M760Li predstavljaju uspomenu za nezaborav, kakav god da je softver koristila.

(573)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments