1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako izgleda Seat Leon u osnovnom paketu opreme!
Ovako izgleda Seat Leon u osnovnom paketu opreme!
3

Ovako izgleda Seat Leon u osnovnom paketu opreme!

2.12K
3
Podelite sa prijateljima:

Španski hedžbek sigurno je jedan od atraktivnijih modela C segmenta, no nestaje li njegova dopadljivost kada je u bazičnoj opremi? 

Pa, na prvi pogled reklo bi se ne. Za razliku od većine konkurenata, Leon nije u toj meri „očerupan“ kada je reč o izgledu i opremi. Lepa vest je da osnovni Leon nudi crvenu boju, što je drastična razlika naspram ostalih rivala, koji doalze mahom u beloj, ili crnoj boji (kao npr. Golf 8).

Za točkove od 16 cola španski adut nudi aluminijumske felne. Početni Leon napred nema LED farove, već tzv. Eco LED, i pojednostavljeni svetlosni potpis. Pozadi nema ni trake koja spaja svetlosnu grupu, inače jednog od najprepoznatljivijih elemenata kod novog Leona. U suštini, sve se menja prelaskom već na naredni paket opreme, gde u eksterijeru ovaj španski heč već dobija sve što mu treba. Dobra vest je da su u osnovnom paketu „maglenke“ izvedene u LED tehnologiji.

U kabini – sivilo. Ipak, ništa iznenađujuće, jer ipak govorimo o bazičnom modelu. Osim što izostaju bilo kakvi ukrasi, može se uputiti zamerka na upravljač, koji na sebi nema ama baš nijednu komandu, odnosno prečicu za upotrebu informativno zabavnog sistema! Instrumentalna tabla je klasične postavke, dok je povrh centralne konzole postavljen ekran osetljiv na dodir dijagonale 8,25 inča.

No, kada je reč o opremi, model sa Pirinejskog poluostrva je veoma izdašan u osnovnom paketu. Pored automatskog klima uređaja, tu su i tempomat, potom sistem za održavanje vozila u traci, ali i AEB!

Jedina realna kritika mogla bi se uputiti na račun agregata, jer bazni Leon koristi trocilindarski 1,0 TSI sa 110 ks. Prošle nedelje smo videli da osnovni Megane u ponudi ima turbo benzinski motor sa četiri cilindra, što mu definitivno daje prednost na polju motorizacije naspram Leona u početnoj opremi.

A cena? Pa, u Francuskoj bi vas ovakav Seat Leon koštao 21.370 evra.

AutoRepublika 

(2120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zar novi golf ne dolazi bazno uz TSI 95?

Zoca

Za koju godinu V2 550 ccm i 100 k.s.Kao na motociklima.

DOLF

https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_TwinAir_engine
Mada i pre 30,40,50g su se ugrađivale raznorazne „kosilice za travu“, znači nema izmišljanja tople vode oko broja cilindata.