1. Home
  2. Vesti
  3. Grčka policija dobila 370 novih Peugeota 308
Grčka policija dobila 370 novih Peugeota 308
5

Grčka policija dobila 370 novih Peugeota 308

2.24K
5
Podelite sa prijateljima:

Vozni park grčkih snaga reda i zakona bogatiji je za 370 primeraka „lava“ iz C segmenta. 

Šef Peugeota, Žan-Filip Imparato objavio je sliku na svom Twitter profilu nove flote koja stiže u ruku helenske policije. Nije mala stvar kupiti 370 jedinica Peugeota 308, iako nemamo detalje o tome koje agregate koriste i u kom su paketu opreme.

Iako se novitetu sigurno raduju grčki „momci u plavom“, Peugeot 308 druge generacije je na kraju svog tržišnog života i sprema mu se naslednik, što govori da je tamošnji MUP verovatno dobio dobru cenu za ove automobile, osim ako se ne radi o nekakvom „poštenom“ tenderu, uobičajenom za srpske prilike.

Grčki medij navode da su njihove snage reda i zakona od početka godine dobile više od 700 novih vozila, a da je u poslednjem dodatku uz 370 Peugeota 308 stiglo i stotinu skutera marke Honda. Policija je u junu u Grčkoj kroz donaciju dobila i 11 novih primeraka Mazde 6 opremljene 2,2-litarskim dizel agregatom sa 150 ks.

No, sve je to samo blaga senka onoga čime je nekad raspolagala grčka policija kada se radi o voznom parku. Ono što je danas Dubai i UAE kada je reč o patrolnim policijskim automobilima, to je devedesetih godina bila najjužnija država na Balkanu. Nekada su grčki policijaci vozili  BMW M3 E30, BMW M5 E34, Audi RS2, Alfa Romeo 155 Q4, Alfa Romeo 164 Turbo, Mercedes 190E 2.3-16…

Više o slavnoj prošlosti grčkih policijskih vozila možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(2235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Oko paketa opreme, „Active“ ima alu felne 16″, a nema maglenke napred ( bazni paket ima ferum felne).
Da je „Active Pack“, imao bi maglenke.
Da je Allure, imao bi …

sami

I odma se zakačilo o srpskom poštenju. Ove škode što voza srpska policija su medalja za ove škljavce. Naša policija je bezmalo izbacila ove automobili kao nesigurne i nepodesne i preskupe za održavaje. Uzgred, ovaj pežo je dobro skuplji, a skučen i mekan. Motori tanki. Gde onaj što se žalio za tender srpskih škoda, što su tu kao nešto pokrali, pa zato mrzi škodu?? A šta su ovde pokrali, pošteni Grci?
Evo, sad vidite da Grci kupuju ono što smo davno prevazišli. Neiskusni a mogli su videti kod nas da se ovi auti raspadaju za 5 godina službe.

Izmenjeno 3 godine pre od strane sami
Laki

Bravo za Psa odlican posao i reklama a Heleni dobili top cijenu!

Renault Terminator

Bar nisu uzeli gumenjak Golf..

Dikh tu kava

Дакле, хобити су га у Грчкој нај.бали,не био им у кожи (пошто само они могу да стану позади у 308)..