1. Home
  2. Vesti
  3. Ilon Mask traži lokaciju u SAD za novu fabriku Tesle
Ilon Mask traži lokaciju u SAD za novu fabriku Tesle
0

Ilon Mask traži lokaciju u SAD za novu fabriku Tesle

109
0
Podelite sa prijateljima:

Tesla planira da sklapa Cybertruck u potpuno novom pogonu koji će se nalaziti u SAD. 

Mask nije dao informacije o tome koje savezne države razmatra za fabriku, ali jeste saopštio da će se na novoj lokaciji pored Cybertrucka proizvoditi Model Y, pre svega za Istočnu obalu SAD-a.

Iako milijarder nije kazao koje države su u užem izboru, stručnjaci navode da su u borbi: Indijana, Tenesi, Teksas, Kentaki i Mičigen. Ključnu ulogu u izboru lokacije za novu fabriku imaće državne subvencije, odnosno koja od navedenih saveznih država najviše „odreši kesu“.

Otvaranje još jednog pogona u SAD je veliki korak za Teslu, koji je posle dugog problematičnog perioda uspeo da konsoliduje redove i nalazi se u ozbiljnoj globalnoj ekspanziji. Trenutno su u toku pripremni radovi za početak gradnje fabrike u Nemačkoj, dok sa proizvodnih linija u Kini već silaze primerci Modela 3 koji se isporučuju na tamošnjem tržištu.

Iako će nova destinacija u SAD biti matično mesto Cybertrucka, ipak je bitnije to što će se rasteretiti fabrika u Frimontu. Osim toga, Model Y za koji je Mask najavio da će se proizvoditi uz električni pikap, veoma je bitan za čitavu kompaniju. Svojevremeno, Ilon je govorio da će Model Y biti ubedljivo najprodavaniji automobil Tesle, toliko o njegovom velikom značaju za američkog proizvođača.

AutoRepublika 

(109)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments