1. Home
  2. Vesti
  3. Šef AMG-a: Naš četvorocilindraš može pogoniti i veće automobile
Šef AMG-a: Naš četvorocilindraš može pogoniti i veće automobile
0

Šef AMG-a: Naš četvorocilindraš može pogoniti i veće automobile

1.10K
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Mercedesovog performantnog odeljenja, Tobijas Moers, potvrdio je da se razmatra da potentni dvolitarski četvorocilindraš bude u upotrebi kod većih automobila. 

Za sada, agregat M139 nalazi se pod haubom dva automobila – A45 i CLA45, a uskoro će pogoniti i GLA45 i GLB45. U pitanju je pogonska jedinica radne zapremine 2 litra koja uz pomoć turbo punjača razvija 310 kW i 500 Nm.

Tobijas Moers, potvrdio je za paultan da će ovaj agregat uskoro dobiti i novu primenu. Kako kaže Moers, ovaj motor ključan je deo dalje strategije AMG-a kada je reč o hibridizaciji.

Kako je već najavljeno da će naredni C63 biti hibrid, to onda ostavlja mogućnost da upravo ovaj model bude prvi „veći“ automobil koji bi mogao koristiti ovakvu hibridnu postavku sa dvolitarskim potentnim agregatom.

Ipak, ovakav potez Mercedesa čini se pomalo nelogičnim. Verujemo da će AMG-ovi modeli koji nose oznaku „63“ biti hibridi koji će biti upareni sa rednim šestacima, a da će motori sa četiri cilindra biti u upotrebi kod modela sa oznakom „53“.

To sve ne znači da će se AMG uskoro odreći V8 i V12 agregata. Ola Kelenijus, šef Daimlera, na nedavno okončanom Salonu automobila u Frankfurtu najavio je da će V8 „ostati u upotrebi još dugo godina“, dok je za V12 motor rekao da se trenutno radi na tome da mu se produži životni vek zbog emisionih normi.

Dakle, downsizing uzima maha i kod performantnog ogranka Mercedesa. Ovaj put, maskiran je u hibridnu formu.

AutoRepublika

(1098)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments