1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazan je restilizovani Jeep Compass (GALERIJA)
Prikazan je restilizovani Jeep Compass (GALERIJA)
1

Prikazan je restilizovani Jeep Compass (GALERIJA)

498
1
Podelite sa prijateljima:

Jedan od najpopularnijih modela Jeepa u Evropi prošao je proces ažuriranja, s tim da je osvežavanje donelo nekoliko zanimljivih novosti. 

Compass će se za evropske kupce u budućnosti sklapati u Italiji u Melfiju. Nadležni u Jeepu navode da je želja bila da se model pravi na Starom kontinentu kako bi bio bliži potrošačima, te da proces čekanja vozila nakon što ga naruče bude značajno kraći.

Kada je reč o vizuelnim izmenama one su suptilne i svele bi se na drugačiji izgled petih vrata. Na dizajnerskom polju vest je i da je u ponudi pet novih boja, kao i šest točkova koji do sada nisu bili deo portfolija modela Compass.

Najvažnija promena je naravno dolazak novog agregata. U pitanju je 1,3-litarski turbo četvorocilindarski benzinac i dostupan je sa dva nivoa snage: 130 ks kada je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem i 150 ks kada je povezan sa šestostepenim automatskim menjačem sa dvostrukom spojnicom (DDCT). Obe varijante su sa pogonom na prednje točkove.  Obe varijante imaju identičan obrtni moment od 270 Nm. 

Jeep je dodatno revidirao i 1,6-litarski dizel agregat (120 ks, 320 Nm), koji prema navodima američke marke sada emituje manje štetnih gasova. U ponudi će biti i plug-in hibridni modeli pod oznakom 4xe. Ovi hibridi kombinovaće već pomenuti 1,3-litarski benzinski agregat sa elektromotorom, te će vozaču na raspolaganju biti 190 ili 240 ks, u zavisnosti od toga koju varijantu odabere. Hibridni modeli trebalo bi da se nađu na tržištu u drugoj polovini tekuće godine.

Nadležni u Jeepu navode i da su dodatno poradili na upravljanju i ogibljenju, te da je sada vozna dinamika na višem nivou u odnosu na odlazeći model. Naravno, izbirljivi evropski kupci veliku važnost pridaju informativno-zabavnom sistemu, te je i osveženi Jeep Compass dobio ažurirani UConnect sistem, kako bi udovoljio i ovim željama ovdašnjih potrošača.

Pomenuti info-zabavni sistem biće nešto drugačiji kod hibridnih izdanja, gde će nuditi i neke druge opcije koje su rezervisane samo za ove modele zbog njihove upotrebe drugačije tehnologije.

AutoRepublika 

(498)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Risto

Info-zabavni sistem 🤣🤣🤣, i cirkus Colorado