1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot predstavio električni MPV sa osam sedišta (GALERIJA)
Peugeot predstavio električni MPV sa osam sedišta (GALERIJA)
9

Peugeot predstavio električni MPV sa osam sedišta (GALERIJA)

217
9
Podelite sa prijateljima:

Počela je sve veća diverzifikacija segmenta električnih automobila, pa je tako i Peugeot ponudio model e-Traveller. 

Ovaj električni MPV koristi pogonski sklop koji je Peugeot inicijalno predstavio sa modelom e-208. Dakle, pogoni ga jedan elektromotor snage 136 „konja“, dok je baterija kapaciteta 50 kWh.

Što se tiče perfromansi, one su daleko od impresivnih. Sprint do „stotke“ obavlja se za 13,1 sekundu, dok maksimalna brzina inzosi skromnih 130 km/h. Prema WLTP protokolu, e-Traveller u stanju je da pređe sa napunjenom baterijom 230 kilometara.

Peugeot navodi da je moguće koristiti tri vrste punjača – jednofazni od 7,4 kW, potom trofazni od 11 kW, kao i brzi punjač do 100 kW koji može napuniti 80% baterije za pola sata.

Kao i standardni model i e-Traveller je ponuđen u dve varijante, sa standardnim i uvećanim međuosovinskim rastojanjem. Zahvaljujući postavljanju baterija u pod vozila ponuda prostora u kabini nije narušena. Francuski MPV može poneti i do osam putnika, i tada je na raspolaganju prtljažni prostor zapremine 1.500 litara. Ukoliko se uklone dva poslednja reda sedišta dobija se tovarni prostor od čak 4.900 litara.

Peugeot e-Traveller nije doživeo neke veće vizuelne promene, osim postavljanja specifične značke koja upućuje da se radi o baterijskom vozilu, a tu je i specifična rešetka. U kabini je došlo do neophodnih izmena na instrumentalnoj tabli, head-up displeju i ekranu za kontrolisanje informativno-zabavnog sistema.

Francuska marka obezbeđuje garanciju na bateriju na osam godina gde tvrde da u tom periodu baterija neće izgubiti više od 30% od svog kapaciteta. Prodaja električnog MPV-a trebalo bi da počne u drugoj polovini tekuće godine.

AutoRepublika 

(217)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Za po gradu, odličan … Za onoga ko i inače planira da „ovo“ vozi po gradu … Nije da i to nema, ima, samo, retko je to, rekao bih. A sa dometom od (čak?) 230 km, ima da se masovno koristi i van grada „samo tako“

igi

Kurirske službe ih voze po gradu.

D_C

Firme – za prevoz klijenata na relaciji hotel-aerodrom.

Balkanboj

A putnici koji se voze ovim Travellerom da ponesu sa sobom po jedan akumulator od 80Ah da dodaju malo dometa. Jer kad ubaciš 8 putnika i ukljuciš klimu eto dometa od 100km.
Kakav cirkus.

Don

100?preoptimisticno!

igi

Odličan je za transfere do aerodroma i nazad, npr. Takođe i za manje izlete do stotinak i više kilometara (ukoliko je sa prenoćištem).

Bungi

Pa valjda se automobili voze još negdje osim na relaciji hotel-aerodrom🤔

Don

Nije tačno, ne voze se. Tek sad se izmišljaju auta za sve namjene, ak ćeš na WC, tu je taj i taj model sa dosegom od 100km i punjenjem za 24h te cijenom od 70 000eura , ak ćeš u čaršiju tu je….
🤪🤪

BojanNeki

Postoji verzija sa 75kWh baterijom i 330 km dometa (WLTP).
Mislim da će se firme koje dostavna vozila svakodnevno „arče“ po gradu, i kod nas, preporoditi sa električnim pogonom.
Dalje ostaje enigma za Tojotino identično vozilo odnosno za garanciju na bateriju od 15 godina i ili milion kilometara što PSA ne daje ni blizu.