1. Home
  2. Vesti
  3. BMW priprema novi motor za X3/X4 M i M3/M4
BMW priprema novi motor za X3/X4 M i M3/M4
0

BMW priprema novi motor za X3/X4 M i M3/M4

319
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi X3 M će uživati u novom S58 motoru.

Izvori bliski BMW-u javljaju da je u pripremi novi moćni benzinac, koji će se naći u više bavarskih modela, počev od X3 M. Kodnog imena „S58“, ovaj turbo šestocilindraš zapravo neće biti u potpunosti nov projekat, već pre evolucija postojećeg S55 3,0-litarskog agregata iz M3/M4.

U Competition Package varijanti, S55 isporučuje 450 ks, a procenjuje se da će novajlija raspolagati s nekih 480 konja. Najpre će se naći ispod haube X3 M, koji će se staviti naspram Mercedes-AMG GLC 63 štutgartskog snagatora i Audija SQ5. Naravno, jasno je da ćemo imati i X4 M verziju sa istim motorom.

Stvari bi dodatno mogle da se začine u slučaju nove generacije M3, jer različiti izveštaji sugerišu da će bavarska ikona doći u „mekom“ hibridnom izdanju i raspolagaće s nekih 500 konjskih snaga. Pored dodatne „vatre“, novi M3/M4 će takođe posedovati više komponenti od ugljeničnih vlakana u cilju smanjenja mase, odnosno poboljšanja performansi.

Očekuje se da S58 premijeru doživi već sledeće godine u X3 M, da bi X4 M uskoro usledio. Veruje se da će novi M3 opciono biti dostupan i sa xDrive pogonom, a treba ga očekivati krajem ove dekade.

(319)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments